• Cas Vos is 2.07 meter lang.
• Cas Vos is 2.07 meter lang. Foto: aangeleverd

Werkendammer Cas Vos basketbalt bij Oranje

Sport 1.638 keer gelezen

WERKENDAM • De jeugdige basketballer Cas Vos, zoon van Theo (oud-ere-divisie speler) en Dicky Vos, is opgeroepen voor de selectietrainingen van het Nederlands team onder 18 jaar. De 207 cm lange power forward, heeft zich na een zware selectie training van twee maanden weten te plaatsen bij de laatste 12.

Geïnspireerd door zijn ouders begon Cas op jonge leeftijd te basketballen bij Virtus in Werkendam. Al vrij snel viel zijn progressie op en op 14-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar basketbalacademie Uball in Utrecht, waar hij een Loot-status kreeg. Door deze overgang en zijn nieuwe status kon hij twee keer per dag gaan trainen en zeker niet onbelangrijk: zijn studie vervolgen.

Trainingsarbeid
Ook sportief gezien was het spelen in de hoogste landelijke klasse een nieuwe uitdaging. Door zijn instelling en trainingsarbeid speelde hij zich dusdanig in de kijker, dat hij al na één seizoen werd geselecteerd voor de selectietraining van NL-U16.

Zware trainingsweken
Cas bleef zich goed door ontwikkelen. Zijn talent werd ook opgemerkt door de trainers/coaches van het NL-U18 team, die al snel de talentvolle Werkendammer in hun selectie opnamen. Na een aantal zware trainingsweken, waarbij iedere keer spelers afvielen, wist Cas zich te handhaven en werd hij opgenomen in het Nederlands team U-18, dat zich voorbereidde op het EK in Estland.

Zesde op EK
De afgelopen weken heeft dit team de zesde plaats weten te pakken op het EK in Talinn-Estland. Totaal deden er 24 basketbal-landen mee. In dit sterke deelnemersveld wist het Nederlands U-18 team de kwartfinale te bereiken. Een uitstekend resultaat met perspectief voor de toekomst.

Naar Amsterdam
Na de zomer verkast hij opnieuw. Van Uball, naar één van de meest gerenommeerde basketbalverenigingen van Nederland: het hoofdstedelijke Apollo. Deze vereniging heeft een overeenkomst afgesloten met Cas, inclusief een verhuizing naar Amsterdam.

Drie keer per dag trainen
Om ervaring en kracht op te doen, gaat hij drie keer per dag trainen onder begeleiding van personal trainers/coaches en zal hij komend seizoen spelen voor U24 in de landelijke eredivisiecompetitie. Samen met drie internationale talenten en gesponsord door TopSport020 gaat hij wonen in een Apollohuis. Het vele op en neer reizen behoort voor Cas dan gelukkig tot de verleden tijd.

Amerika
Zoals iedere jonge basketballer in Europa droomt ook Cas van een studiebeurs aan een college of universiteit in Amerika. In november gaat hij naar één van de sterkst bezette toernooien ter wereld in zijn leeftijdsgroep: het National Prep Showcase in New Heaven. Hier proberen talenten zich in de kijker te spelen bij de vele aanwezige scouts van universiteitenteams.

Frankrijk
Rond de Paasdagen (2018) gaat Cas met deze selectie ook naar het grootste jeugdtoernooi van Europa voor jongens tot 19 jaar: The Cholet France Showcase. Ook hier zijn de scouts van de NBA en van de vele Europese topteams aanwezig.

MBO-opleiding
Ondanks de vele uren op het basketbalveld heeft Cas inmiddels ook zijn MBO-opleiding ICT afgerond. Komend seizoen kan hij zich volledig concentreren op zijn grote passie: basketbal!

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden