Afbeelding

Medailleregen voor Zilvermeeuw

Sportt 925 keer gelezen

HENDRIK-IDO-AMBACHT • Het werd een ware medailleregen afgelopen weekend voor sportvereniging Zilvermeeuw-Altena bij de regiokampioenschappen in Hendrik-Ido-Ambacht.

De seniorendames deden het verrassend goed, waardoor er in de categorie Senior Supplement G goud was voor Joy Ottevanger. Op vloer en brug én met nog eens een bronzen medaille op balk behaalde ze ook overall een gouden medaille in de meerkamp. In de categorie Supplement E was er voor Estelle van Pelt en Naomi van Tamelen een zilveren medaille op respectievelijk brug en balk.

In de eerste ronde categorie instap D2 was de eer weggelegd voor Skye Watt. Zij behaalde goud op de balk en werd tweede in de individuele meerkamp. Fleur van Daalen (instap D1) legde beslag op de gouden medaille bij brug en werd derde in de meerkamp. In de derde ronde wist Femke Zegwaard (pupil 2, niveau 3) met haar sprong beslag te leggen op een zilveren medaille. Indira van Noorloos en Jonita Vink waren samen goed voor drie medailles: Jonita pakte goud op balk en brons op vloer en Indira zilver op de brug.

In de vijfde ronde en laatste ronde mochten maar liefst twaalf turnster aan de start verschijnen. In de categorie pupil D1 waren dat Bente Schreuders en Celeste Bergsma. In de categorie jeugd D1 waren dat Romee Schreuders, Eline Kanters, Qiun Watt, Renske Kraaij Evi Kostense, Tisha van Scherpenseel en Hester van der Stelt.

Hier behaalde Renske Kraaij tot twee keer toe het podium met een eerste plaats op de brug en zilver in het algemeen klassement. In de categorie junior supplement F was het zelfs drie keer een podiumplaats voor Seline Bouman. Zij scoorde de driekleur aan medailles, namelijk brons op balk, zilver op brug en allround werd het dan ook goud.

In de categorie Junior supplement G namen Kyra van Wijngaarden en Esmee Muyen deel en ook voor Esmee werd het 3x een podiumplaats. Zij scoorde zilver op sprong en goud op balk, waarmee ze een zeer verdiende eerste plaats allround behaalde!

Ook de selectieturnsters die niet met eremetaal beloond zijn hebben mooie oefeningen laten zien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden