De dames van Kozakken Boys.

Dames Kozakken Boys stranden in bekerfinale

Sport 224 keer gelezen

WERKENDAM • Het eerste damesteam van Kozakken Boys heeft zaterdag aan het kortste eind getrokken in de finale om de districtsbeker.

Na de overwinning van vorige week op HVV'24 namen zij het afgelopen weekend in Bergen op Zoom op tegen de dames van SVSSS uit Udenhout. Het eerste half uur was spannend met weinig echte kansen voor beide teams. Het waren de dames uit Udenhout die de score wisten te openen: 1-0. Niet veel later strafte de scheidsrechter een sliding van Kozakken Boys in het eigen strafschopgebied af met een penalty. De speelster van SvSSS wist vervolgens de bal achter de keeper van Kozakken Boys te leggen en daarmee was het 2-0.

Net voor rust lieten de dames Kozakken Boys nog even zien dat ook zij kunnen scoren. Na een mooi uitgespeelde corner kwam de bal in het doel terecht: 2-1.

Gelijke stand
Na de rust duurde het geen tien minuten of Kozakken Boys kwam op gelijke stand: 2-2. Maar binnen enkele minuten daarna moesten zij alweer tegen een achterstand aan kijken: 3-2.

Een half uur lang werd er door beide teams geknokt voor een doelpunt aan de ene kant, maar ook geknokt om er zelf een te voorkomen aan de andere kant. Geen van beide kwam meer tot scoren toe en daarmee eindigde de wedstrijd op 3-2.

De Kozakken-dames gingen teleurgesteld van het veld, maar stapten uiteindelijk met trots de bus terug naar huis in. Ze zijn trots op wat zij het afgelopen seizoen hebben laten zien en trots dat zij deze finale behaald hebben.