Bekerfinale voor dames Kozakken Boys

Sport 261 keer gelezen

WERKENDAM • Het eerste damesteam van Kozakken Boys heeft zaterdag de finale van de beker bereikt.

In Werkendam werd tegenstander HVV'24 uit Hulst na strafschoppen aan de kant gezet.

90 minuten lang was het spannend, Kozakken Boys kwam ruim voor rust op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft konden de speelster dit nog even vasthouden, maar toen was het toch HVV'24, dat het volgende doelpunt wist te maken. De klok tikte door en na twee keer 45 minuten stond nog steeds 1-1 op het scorebord.

Penalty's
Geen verlenging, maar direct penalty's. HVV'24 begon en scoorde, maar niet alleen zij, want ook Kozakken Boys scoorde de eerste penalty (1-1). De volgende werd wederom door HVV'24 gescoord, maar door de dames van Kozakken Boys werd gemist (1-2). De spanning steeg naar een hoger niveau, maar de speelsters die de volgende penalty's namen bleven rustig en zo was het na de derde ronde 2-3.

De volgende werd weer genomen door de HVV'24, maar er werd gemist. Dit was dé kans voor Kozakken Boys om weer gelijk te komen en dat lukte: 3-3. De laatste ronde, als één van de twee mist is het klaar. Het gebeurde, want de penalty van HVV'24 werd gestopt door de keeper van Kozakken Boys. De spanning was te voelen op heel het sportpark, want dit zou de winnende worden. Ja hoor, de laatste werd door Kozakken Boys binnengeschoten en daarmee was het 3-4.

100 procent
De voetbalcompetitie is inmiddels afgelopen, maar dat betekent dus niet dat de dames van Kozakken Boys ook klaar zijn met voetballen. Dit jaar gaan zij voor de volle 100 procent voor de beker. Aan het begin van het seizoen hadden zij al besloten dat zij aan het einde van het seizoen met de beker zouden staan.

De finale wordt aanstaande zaterdag gespeeld tegen de dames van SVSSS in Bergen op Zoom. Meer informatie hierover is terug te vinden op de Facebook-pagina van Kozakken Boys Dames 1.

• Danisha is Nederlands turnkampioen op de vloer.
Danisha van Mourik uit Hank is Nederlands turnkampioen op vloer Sport 16 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Veerpont tussen Werkendam en Dordrecht wordt rond 1 mei weer in gebruik genomen Nieuws 18 uur geleden
• De auto belandde op zijn kop in de sloot.
Auto met gezin erin belandt op zijn kop in sloot aan Killeweg in Hank 112 22 apr, 01:15