Afbeelding

Renzo van Emmerik tevreden

Sport 132 keer gelezen

MEEUWEN • Bij de tweede wedstrijd van dit seizoen voor het NK SuperCup 1000-kampioenschap, zaterdag verreden op het TT-circuit Assen, heeft Renzo van Emmerik in de trainingen en de wedstrijd weer veel progressie geboekt en kon hij tevreden zijn met de zevende plek en een nieuw persoonlijk ronde record.

Op vrijdag werd er in trainingssessies nuttige informatie verzameld en verschillende instellingen op de BMW S1000RR getest die telkens verbeteringen opleverde. Dat gaf vertrouwen voor de race op zaterdag. De eerste kwalificatie op zaterdag verliep niet zo goed als de coureur uit Meeuwen had gehoopt.

Met een vers setje banden en nog een kleine aanpassing aan de afstelling ging hij de tweede kwalificatie in en het ging meteen een stuk beter. Ronde na ronde werd hij sneller wat resulteerde in een negende startplaats.

Teveel gefocust
Van Emmerik: "Mijn start van de race was helaas weer niet goed. Ik was iets teveel gefocust, waardoor ik de koppeling te snel los liet. Ik verloor daardoor veel plaatsen, maar ik kon die weer snel goed maken en kwam als 9e door na de eerste ronde. Er was al een gat ontstaan naar de coureurs voor mij, maar die kon ik snel dichtrijden. Na een mooi gevecht kon ik de zevende plek veilig stellen", stelt de coureur.

"Ik ben heel blij met dit resultaat, want ik wist snelle rondetijden te rijden die ik ook aan het einde van de race aan kon houden. We gaan de goede kant op met de afstelling en we worden alleen maar beter."

http://vanemmerikracing.blogspot.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden