Afbeelding

Voltena Dames 1 pakt koploper

Sport 83 keer gelezen

NIEUWENDIJK • De volleybaldames van Voltena staan weer bovenaan de ranglijst. Zaterdag werd Hands Up, tot dan toe koploper in de tweede divisie D, met 3-1 verslagen.

Voltena begon in de eerste set met een 3-0 achterstand door een aantal passfoutjes. Ze herpakten zich echter snel en ze namen al snel de voorsprong over. Een aantal goede serviceseries van Raisa Schoon, Silke van der Giessen en Maxime van Ass volgden elkaar op, waardoor de meiden van Hands Up niet meer in hun spel kwamen. Dit resulteerde in een ruime winst van 25-11. De tweede set verliep moeizaam bij Voltena D1.

Foutjes
De eerste set was vermoedelijk te makkelijk gewonnen, waardoor de concentratie minder werd. Overal slopen foutjes in, passing werd slordiger, de servicedruk ging naar beneden en ballen werden uitgeslagen. Hierdoor kwam Hands Up beter in haar spel. Hoewel IMS/Voltena D1 aan het einde van de set weer beduidend beter ging spelen en de achtervolging inzette, wist ze de set net niet meer naar zich toe te trekken. Het eindigde met een 23-25. In de derde set ging het in het begin redelijk gelijk op.

Met Robin van de Velde op de plaats van de verdienstelijk spelende Maxime van Ass, achterin vervangen door Yvette Timmermans, werd er gewerkt aan het scorend vermogen, en werd ook spelverdeler Emi van Driel bediend met haar doortikballen. Voltena liep langzaam uit en de derde set werd uiteindelijk met 25-18 gewonnen.

Winst van de vierde set betekende overname van de koppositie. Voltena D1 kwam echter fors achter te staan (4-10), maar er werd niet opgegeven. Met steun van het enthousiaste publiek, de goede serviceserie van Sarah van Esch en het knappe verdedigingswerk van de meiden wist Voltena weer een voorsprong te pakken: 12-10. Ook de rest van de set speelde Voltena overtuigend en dit resulteerde in een 25-20 als eindstand.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Trainer van Rico Verhoeven komt naar Sportcentrum Hank, dat dit jaar 25 jaar bestaat Nieuws 21 uur geleden
• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport 22 uur geleden
• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden