Afbeelding

Waterpoloërs zakken naar derde plaats

Sport 51 keer gelezen

ANDEL • Door een 3-7 nederlaag tegen Aegir zijn de waterpolomannen van ZVDO'74 afgezakt naar de derde plaats in de competitie.

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Veel publiek was aanwezig toen de wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 uit de competitie van start ging. Afgelopen seizoen waren de ploegen van ZVDO en Aegir ook aan elkaar gewaagd. Beiden werden toen net geen kampioen.

De wedstrijd zaterdag begon veelbelovend. Het eerste doelpunt was voor ZVDO, maar dit doelpunt werd afgekeurd door de goed fluitende scheidsrechters. Meteen na het afgekeurde doelpunt wist Aegir wel een doelpunt te maken. ZVDO had echter een antwoord klaar en wist in de eerste periode de gelijkmaker nog te maken.

Beter positiespel
De bezoekende ploeg had in de tweede periode het positiespel beter voor elkaar. ZVDO wist niet door de verdediging heen te komen en wist niet te scoren. Aegir kon met een afstandsschot en een doelpunt uit een man-meer-situatie op een 1-3 voorsprong komen. ZVDO ging in de derde periode een ander systeem spelen om er toch nog een wedstrijd van te kunnen maken. Dit leek te lukken met een snelle uitbraak, die resulteerde in een mooi afstandsschot van Jelle Sterkenburg. De aansluiting was er weer.

Aegir zette op dat moment ook een tandje bij en was net iets slimmer dan de heren van ZVDO. Aegir kon twee doelpunten op rij maken en nam daarmee afstand van ZVDO. De vierde periode begon met een stand van 2-5. ZVDO gaf zich nog niet gewonnen en kon de 3-5 maken. De bezoekende ploeg kreeg vervolgens nog twee strafworpen die benut werden en daarmee werd de uitslag van deze wedstrijd 3-7.

De doelpunten voor ZVDO werden gemaakt door Emiel Goedel, Jelle Sterkenburg en Arie Stuij. Zaterdag 5 november speelt het herenteam tegen De Schelde uit Terneuzen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Linn, Noor en Lenn op de Framerunning Cup van de Dirk Kuijt Foundation
Eerste officiële wedstrijd en persoonlijke record voor framerunners Altena Road Runners Sport 18 uur geleden
• The Dirty Daddies.
The Dirty Daddies, met Sleeuwijker Rogier van der Zouwen, kondigt nieuwe shows aan Nieuws 19 uur geleden
• Danisha is Nederlands turnkampioen op de vloer.
Danisha van Mourik uit Hank is Nederlands turnkampioen op vloer Sport 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden