De Hanen Weide in Veen staat op 3 december in het teken van het goede doel.
De Hanen Weide in Veen staat op 3 december in het teken van het goede doel.

Achilles Veen en ondernemers komen in actie tegen kanker

Sport 268 keer gelezen

VEEN • 'De jeugd heeft de toekomst, samen maken we kanker kansloos!' Om de strijd tegen kanker te steunen en de jeugd een toekomst te geven is het bedrijf HS-PAS uit Wijk en Aalburg samen met enkele lokale ondernemers uit Veen en voetbalvereniging Achilles Veen onder dat motto een actie gestart om de jeugdafdeling van Achilles Veen financieel te steunen, waarbij de helft van alle donaties wordt doorgesluisd naar de Daniel den Hoed Stichting.

Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die met kanker geconfronteerd wordt of is. De ziekte raakt iedereen.

"Dat is ook in mijn familie het geval", vertelt Gijs Honcoop, directeur van HS PAS en tevens jeugdvoorzitter van Achilles Veen. "En binnen de besturen van Achilles Veen is dat het geval. Het heeft ons als bedrijf aan het denken gezet. Mijn compagnon Albert Smits en ik kwamen tot de conclusie iets te doen voor de jeugdafdeling bij de club waar wij als bedrijf ook affiniteit mee hebben, maar gelijktijdig ook iets te doen voor de Daniel den Hoed Stichting. De stichting helpt kanker te overwinnen en voert veel wetenschappelijk onderzoek uit in het Erasmus MC Kanker Instituut, het grootste kankercentrum van Nederland."

Geen streefbedrag meer
De actie is een paar weken geleden opgestart. "En de teller staat al op 6500 euro. Daar zijn we al heel blij mee", klinkt Honcoop verheugd. "We dachten: als we op 5000 euro uitkomen is het al mooi. Ik durf nu geen streefbedrag meer te noemen", vervolgt Honcoop, die blij is dat diverse andere bedrijven ingehaakt hebben op de actie.

Tijdens de speciale dag op 3 december zullen bijvoorbeeld drankenhandel Walther de Louw en keurslager G. & J. Vos voor de drankjes en het buffet zorgen. En worden er een Samsung Galaxy 7 (beschikbaar gesteld door Electro World) evenals een Swiss Military heren horloge (aangeboden door Juwelier van Zandwijk) verloot.

Via de verkoop van een vijftal donatiepakketten uiteenlopend van 100 tot 600 euro met daar aan gekoppeld toegangskaarten voor de wedstrijd Achilles Veen-Noordwijk op zaterdag 3 december en met logovermelding op website of tv-schermen van Achilles kan er een bijdrage gedaan worden. Daarnaast staan er op sportpark De Hanen Weide donatiehoeden van de Daniel den Hoed Stichting opgesteld en kunnen er polsbandjes worden gekocht.

Climax
De climax is zaterdag 3 december. Rondom de hoofdklassewedstrijd van Achilles tegen Noordwijk is er een uitgebreid programma inclusief een afsluitende feestavond samengesteld voor iedereen die een donatie heeft gedaan. Hoogtepunt moet dan worden de overhandiging van de cheque aan vertegenwoordigers van de Daniel den Hoed Stichting. Honcoop: "Mooi is dat de businessclub van onze tegenstander Noordwijk ook inhaakt op de actie. Daar zijn we heel blij mee."

http://www.hspas-samensterk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden