Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Half miljoen voor opruimen drugsafval

Algemeen 93 keer gelezen

REGIO • De provincie Noord-Brabant stelt in totaal een bedrag van 500.000 euro beschikbaar voor het opruimen van drugsafval.

Gemeenten en grondeigenaren in Noord-Brabant die hier vorig jaar kosten voor hebben moeten maken kunnen van 23 mei tot en met 15 augustus een financiële tegemoetkoming (maximaal 50 procent) aanvragen.

Uit onlangs door de politie gepubliceerde cijfers blijkt dat Noord-Brabant nog steeds het meest lijdt onder de dumpingen van afval van de productie van synthetische drugs. In het Land van Heusden en Altena is de Biesbosch regelmatig het mikpunt. De fracties van de ChristenUnie en CDA in Werkendam hebben eerder al hun zorgen hierover geuit.

Grondeigenaren, veelal gemeenten, waterschappen, terrein beherende organisaties, maar ook particulieren draaien op voor de kosten van het opruimen en afvoeren. Om gedupeerden financieel tegemoet te komen heeft het Rijk voor de jaren 2016, 2017 en 2018 telkens 1 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Het is de bedoeling dat er daarna een definitieve vergoedingsregeling komt. Vorig jaar werd minder gebruik gemaakt van de subsidieregeling dan werd verwacht. Mede om deze reden is de periode voor het indienen van aanvragen nu verlengd tot drie maanden.

De provincie attendeert gemeenten en waterschappen per brief op de regeling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden