Afbeelding

BIZ Bruine Kilhaven Werkendam een feit

Algemeen 404 keer gelezen

WERKENDAM • De ondernemers op het bedrijventerrein hebben bij de formele draagvlakmeting met overgrote meerderheid ingestemd met het plan voor de BIZ Bruine Kilhaven.

Daarmee is de eerste BIZ in het Land van Heusden en Altena een feit en kan met ingang van 1 januari 2017 worden gestart met het uitvoeren van de activiteiten uit het BIZ plan door de Stichting BIZ Bruine Kilhaven.

Voorzitter Arie den Dekker, Stichting BIZ Bruine Kilhaven: "Wij zijn trots op dit resultaat en gaan samen met de ondernemers op het bedrijventerrein met veel inzet en enthousiasme aan de slag om onze plannen ten uitvoer te brengen".

De gemeente Werkendam heeft maandagmiddag, onder toeziend oog van de notaris, de uitslag vastgesteld van de draagvlakmeting voor de bedrijveninvesteringszone (BIZ) Bruine Kilhaven. 

Gezamenlijke activiteiten
Wethouder Matthijs van Oosten: "Door de BIZ Bruine Kilhaven kunnen de ondernemers nu ècht gezamenlijk activiteiten ontplooien. Alle ondernemers doen immers mee. Wij wensen de Stichting BIZ Bruine Kilhaven heel veel succes met het uitvoeren van het plan BIZ en kijken uit naar de samenwerking met de Stichting om de kwaliteit van het bedrijventerrein Bruine Kilhaven verder te verbeteren".

Resultaten stemming
Van de 278 bijdrageplichtige ondernemers hebben er 161 een geldige stem uitgebracht; dit is 58 procent van de bijdrageplichtigen.  Van deze ondernemers heeft 84 procent (135) voorgestemd en 16 procent (26) tegen. Ook is de gezamenlijke WOZ-waarde van
de voorstemmers hoger dan die van de tegenstemmers. Daarmee is er volgens de Wet BIZ sprake van voldoende draagvlak om de BIZ daadwerkelijk in te stellen.

Activiteiten die de Stichting BIZ gaat uitvoeren hebben onder meer betrekking op het in stand houden en verbeteren van de camerabeveiliging op het bedrijventerrein, het behouden van het Keurmerk Veilig Ondernemen, verbeteren van de aantrekkelijkheid en promotie van het bedrijventerrein, uitbreiden calamiteiten App en de beschikbaarheid van AED's en overleg met politie /brandweer en gemeente. Dit alles met als doel om met alle ondernemers samen de kwaliteit van het bedrijventerrein te verbeteren. 
 

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden