Afbeelding

Project Buitenplaats in Sleeuwijk geopend

Algemeen 634 keer gelezen

SLEEUWIJK • Project 'Buitenplaats' in Sleeuwijk is donderdagmiddag feestelijk geopend. De bewoners, omwonenden en alle direct betrokken partijen genoten van een hapje, drankje en live muziek. Het markeert het einde van centrumontwikkeling De Nieuwe Es in Sleeuwijk door Woonlinie.

In mei 2014 vierde Woonlinie de afronding van de eerste fase met huur- en koopappartementen en diverse winkels. Nu was het moment aangebroken om de oplevering van de tweede fase te markeren: project Buitenplaats, gelegen naast het nieuwe winkelcentrum aan de zijde van de Eikenlaan.

Stralend feestje
Met een symbolische handeling werd het complex, en in het bijzonder de ontmoetingsruimte, geopend. Wethouder De Gelder en twee bestuursleden van de ontmoetingsruimte knipten het lint voor de entreedeuren van het appartementencomplex door. Op de benedenverdieping van het appartementencomplex bevindt zich de ontmoetingsruimte die voor iedereen toegankelijk is voor het drinken van een kop koffie en het spelen van een spelletje.

Vier bewoners stelden hun woning open en aanwezigen mochten binnen een kijkje nemen.

Bijzonder project
De 24 appartementen en 17 grondgebonden woningen staan er prachtig bij. Dit nieuwe stukje Sleeuwijk is niet alleen bijzonder vanwege de uitstraling van het gebouw. Met name de groene plantsoenen rondom de woningen en de speels aangelegde paden op het complex geven een vakantieparkgevoel. 

Ook de snelheid waarmee de woningen uiteindelijk zijn gerealiseerd, is bijzonder te noemen. Normaal gesproken duurt het zeker 4,5 jaar vanaf de eerste schetsen tot de daadwerkelijke oplevering van een nieuwbouwplan van deze omvang. In Sleeuwijk is het gelukt om ditzelfde ontwikkeltraject naar ongeveer 1,5 jaar terug te brengen.

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 23 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 25 apr, 07:33
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden