Afbeelding

Glasvezelkabel vanaf Kromme Nol voor Aalburgse ondernemers

Algemeen 442 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Het gaat er dan toch van komen: ondernemend en onderwijsgevend Aalburg krijgt toegang tot een echte digitale snelweg.

Onder de werknaam Glasnet Aalburg gaat Altena Breedband Combinatie BV vanaf de Kromme Nol een glasvezelkabel aanleggen. De eerste spade gaat in september al de grond in.

Tijdens de presentatie van Stichting Altena Kennispoort vrijdag werden de plannen ontvouwd. Trekkers van het initiatief zijn Jan Maarten de Bruin (Willem van Oranje College) en Willem Bok (Altena Kennispoort). Aalburg wil niet langer wachten op het moment dat de grote providers iets gaan aanbieden.

"Een aantal grootverbruikers in Veen en Wijk en Aalburg heeft samen met het Willem van Oranje College de plannen het daglicht laten zien", vertelt Bok.

Rendabel
De inwoner van Veen zegt dat bij 45 tot 50 aansluitingen er al sprake is van 'het rendabel zijn'. "Dat aantal halen we gemakkelijk. Er zijn al heel wat grote bedrijven die een aansluiting willen."

ParkNed uit Waalwijk, dat zich ook bemoeit heeft met de aanleg van glasvezel voor Bol.Com en Docdata, gaat ook in Aalburg de techniek verzorgen. Met de aanleg van de glasvezelkabel wordt een aanvang gemaakt bij de Kromme Nol. Vervolgens loopt de digitale snelweg loopt langs de Polstraat, Berenhoeksestraat, Bedrijventerrein Perzikstraat, Wijksestraat, Groeneweg, Bagijnhof en Veensesteeg.

Ondernemers, onderwijsinstellingen en overheid krijgen prioriteit als het gaat om een aansluiting. Particulieren zullen in een later stadium kunnen aanhaken. De rest van Aalburg wordt mogelijk ook voorzien van sneller internet. In een later stadium kunnen overige delen van het Land van Heusden en Altena in aanmerking komen. De financiering van het hele project is praktisch rond.

Op 1 januari 2017 kan alles operationeel zijn.

Stichting Altena Kennispoort
Stichting Altena Kennispoort trad vorige week verder naar buiten met een persbijeenkomst en een open dag van het Altena Kennispunt. Stichting Altena Kennispoort komt nu echt op stoom. Voorzitter Fons Naterop, burgemeester van Aalburg, onderstreepte nog eens de vier O's van ondernemen, onderwijs, ondernemende burgers en overheid. "Onze stichting probeert verbindingen te leggen. Proberen de matchmaker te zijn."  

Op 12 oktober staat er een event op de agenda. Speerpunten zijn dan robotisering en digitalisering met trendwatcher Richard van Hoog en gedeputeerde Bert Pauli als sprekers. 

Meer informatie over sneller internet in Aalburg via Altena Breedband Combinatie BV: willem@bmbe.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden