Afbeelding

Altena Spaarpas moet meer euro's in de streek houden

Algemeen 108 keer gelezen

REGIO • Ondernemersvereniging De Linden uit Andel wil een Altena Spaarpas in het leven roepen om ervoor te zorgen dat er meer geld wordt uitgegeven bij ondernemers in het Land van Heusden en Altena.

Veel euro's worden buiten het Land van Heusden en Altena uitgegeven. Zonde voor de lokale ondernemers, vinden Ad de Graaf en Jaap Verhoeven, respectievelijk voorzitter en penningmeester van ondernemersvereniging De Linden in Andel. "Het geld dat nu bijvoorbeeld in Waalwijk, Den Bosch, Gorinchem en Zaltbommel over de toonbank gaat, had misschien best ook in de eigen regio gespendeerd kunnen worden. Hier is ook genoeg aanbod." Daar moet verandering in komen, vinden de twee ondernemers.

Met een in te voeren Altena Spaarpas moeten de inwoners van het Land van Heusden en Altena gestimuleerd worden om hun inkopen dichterbij te doen. "We willen hiermee proberen meer geld binnen onze streekgrenzen te houden", luidt het motto van Ad de Graaf en Jaap Verhoeven. 

Twintig bedrijven nodig
De bestuurders van De Linden gaan de kar trekken om een Altena Spaarpas in het leven geroepen. "We hebben in aanvang twintig bedrijven nodig die mee doen. We hebben er al tien", zegt het Andelse tweetal. Voor alle duidelijkheid: "De Linden doet alleen de aftrap. Het is de bedoeling dat uit alle hoeken van Heusden en Altena de Altena Spaarpas breed worden gedragen. Bij voldoende animo dragen we de activiteiten over aan een nog in het leven te roepen aparte stichting, die vervolgens een en ander gaat besturen en beheren."

De op te richten stichting gaat de passen beheren en verzorgt de verrekening met de deelnemende bedrijven en winkels. Elk deelnemend bedrijf krijgt een terminal op de toonbank, waarmee de punten op de pas gezet kunnen worden en er ook mee afgehaald kunnen worden.

Omdat er toch toegewerkt wordt naar één Altena-gemeente is het de bedoeling om het project gelijk breed op te zetten. "We willen dat bedrijven uit het hele Land van Heusden en Altena mee doen. Anders heeft het ook geen zin", zegt Verhoeven.

Tien procent meer
Met de Altena Spaarpas kan de consument punten sparen en bij aankopen kunnen de punten bij de deelnemende bedrijven worden verrekend. De initiatiefnemers verwachten met de invoer van de Altena Spaarpas dat de deelnemende bedrijven tien procent meer omzet creëren. "En als de omzet verhoogd wordt, kunnen de prijzen voor de consument ook lager worden. Een win-winsituatie", stelt De Graaf. 

De Graaf en Verhoeven hopen dat het project gaat slagen. "Het zou wel uniek in Nederland zijn als we het Altena-breed van de grond krijgen." De Graaf is optimistisch. "Dit komt van de grond", is hij stellig. "Wij denken dat ondernemend Heusden en Altena hier wel bij kan gaan varen", onderstreept hij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De politieagenten doen aangifte tegen de man uit Nieuwendijk.
40-jarige man uit Nieuwendijk mishandelt twee politieagenten, nadat hij een waarschuwing krijgt 112 21 uur geleden
Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws gisteren
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 25 apr, 07:33

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden