Afbeelding
Foto: Jan Noorlandt

Yves de Boer waarnemend burgemeester in Haaren

Algemeen 421 keer gelezen

HAAREN • Yves de Boer is door commissaris van de Koning Wim van de Donk benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Haaren.

In Haaren volgt de VVD'er en tot 1 januari waarnemend burgemeester van Werkendam zijn Woudrichemse partijgenoot Jeannette Zwijnenburg op. De wethouders van Progressief'96 en CDA in Haaren hadden eerder het vertrouwen in haar opgezegd.

"Er hebben zich onoorbare zaken afgespeeld die geleid hebben tot beschadigde mensen en een breuk in de onderlinge verhoudingen. Als gevolg daarvan heeft de burgemeester zich ziek gemeld", laat de provincie Brabant namens Van de Donk in een persbericht weten. De Boer is door de commissaris aangesteld om Haaren uit de bestuurscrisis te loodsen.

Opdeling
Verder heeft Van de Donk het college van Haaren in overweging gegeven de verantwoordelijkheid voor het opsplitsingsproces van de gemeente in handen te leggen van de waarnemend burgemeester. "Ook dient hij zorg te dragen voor een zorgvuldig bestuur en het functioneren van de gemeente tot de afronding van het proces van opdeling. Het goed kunnen functioneren van de betrokken gemeenten na het opnemen van delen van de gemeente Haaren is daarbij een punt van aandacht."

Yves de Boer was docent en twaalf jaar wethouder in Oosterhout. Hij was gedeputeerde voor Mobiliteit en Infrastructuur en nadien Ruimtelijke Ontwikkeling en Wonen in Noord-Brabant. Ook was hij dus waarnemend burgemeester van Werkendam, totdat die gemeente op 1 januari op ging in de gemeente Altena.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De spelers van Achilles Veen en Goes schermen Nikki Baggerman af voor het publiek.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen gestaakt na reanimatie Veen-aanvoerder Nikki Baggerman (met wie het naar omstandigheden goed gaat) update 9 mei, 18:46
• Bart Millenaar is klaar voor zijn tocht door Nederland.
Boerenzoon uit Dussen wil in Brussel het verschil maken Nieuws 9 mei, 13:12
• De Vakantie Bijbel Week in Dussen was weer een succes.
Vossenjacht, knutselen & spelen: de Vakantie Bijbel Week 'Wegwijs' in Dussen zit erop Nieuws 9 mei, 10:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden