Afbeelding

Manifest 'De kracht van Altena' ondertekend

Algemeen 490 keer gelezen

WERKENDAM • Burgemeester Fons Naterop, Yves de Boer en Arie Noordergraaf hebben maandag op Fort Altena hun handtekening gezet onder het manifest 'De kracht van Altena'.

Met de ondertekening van het manifest geven de drie burgemeesters aan dat zij de initiatieven van ondernemers in Altena, die zijn aangesloten bij het manifest, actief ondersteunen. Bedrijven die het manifest ondersteunen zijn o.a. Iveco Schouten, E. van Wijk, Kwetters Eieren, Bakkerij Hardeman, Oerlemans Plastics en Schouten Europe. Een exemplaar van het manifest werd maandag overgedragen aan waarnemend burgemeester van Altena Marcel Fränzel, met het verzoek door te gaan op de uitgezette koers.

Ook Brabants Gedeputeerde Bert Pauli en Rob van Brouwershaven, kwartiermaker programmadirecteur Implementatie Visie LNV van het ministerie Economische Zaken, kregen een exemplaar.

Experimenteerzone
Altena heeft alles in huis om experimenteerzone te zijn voor het sluitend maken van de kringlopen. Duurzame innovaties in de voedselsector, om daarmee tegelijkertijd de biodiversiteit te vergroten. Daarvoor slaan de bij dit manifest aangesloten partijen de handen ineen en sluiten zij de kringlopen door verbindend samen te werken, activiteiten in de keten te verbreden naar andere sectoren en kennis te delen.

Met als doel de impact van klimaatverandering te keren door CO2-emissies terug te dringen, verspilling van biomassa in het gehele voedselsysteem te verminderen en door gezamenlijke innovatie Nederland als kennisland van de agrarische sector te behouden en versterken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden