Afbeelding

Politiek verenigt zich in strijd tegen gaswinning

Algemeen 421 keer gelezen

REGIO • De provinciale en lokale politieke partijen zijn bereid om alle juridische middelen uit de kast te halen om gaswinning in en onder de nieuwe gemeente Altena tegen te gaan.

Dinsdagavond werd in Woudrichem unaniem een motie aangenomen, die oproept om samen met regiogemeenten, provincie en waterschappen op te trekken tegen het besluit van minister Eric Wiebes, die zijn akkoord gaf aan het winningsplan Waalwijk-Noord. Dat houdt in dat in onder andere de gemeenten Aalburg en Heusden tot 2026 gas gewonnen mag gaan worden door Vermilion Energy.

Ook Wiebes' eigen partij VVD zette een krabbel onder de motie, die later deze maand ook de Werkendamse gemeenteraad aan de orde komt. In Aalburg zijn vooralsnog alleen vragen gesteld over de gaswinning in Waalwijk. In 2013 diende daar de toenmalige PvdA al wel een motie in om Aalburg uit te roepen tot 'Schaliegasvrije Gemeente'.

Ook op provinciaal niveau en binnen Waterschap Rivierenland roert de politiek zich. Doel is om 'zo breed mogelijk politiek front' te organiseren, dat uiteindelijk moet leiden tot een rechtsgang richting Raad van State.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden