Afbeelding
Foto: www.uaf.nl

Hankse Abdisalam Yasin genomineerd voor 'Uitblinker van het Jaar'

Algemeen 243 keer gelezen

HANK • Abdisalam Yasin uit Hank is één van de vijf genomineerden voor de UAF-Award 'Uitblinker van het Jaar'.

De in totaal vijf genomineerden zijn talentvolle nieuwkomers die een bijzondere prestatie hebben geleverd als student, werknemer of vrijwilliger. Het UAF begeleidt vluchtelingen bij hun studie in het hoger onderwijs en het vinden van een baan die aansluit bij hun capaciteiten.

Abdisalam, in 2008 gevlucht uit Somalië, studeert in deeltijd Sociaal Juridische Dienstverlening aan de Hogeschool Utrecht en werkt daarnaast als teamleider bij VluchtelingenWerk Nederland. Hij doet onderzoek naar de begeleiding van statushouders en heeft de ambitie om na zijn studie het inburgeringsbeleid te verbeteren. "Ik wil aan tafel zitten bij de mensen die de beslissingen maken, vluchtelingen een stem geven", vertelt hij op de website van UAF.

Stemmen
Tot en met 24 september kan iedereen via deze link zijn stem uitbrengen op één van de genomineerden. Op 6 oktober wordt bekend gemaakt wie de uitblinker van het jaar is. 

Met de verkiezing biedt het UAF een podium aan talentvolle nieuwkomers die opvallen door hun inzet, hun studie- en werkprestaties en hun bijdrage aan de samenleving. Tegelijkertijd vraagt het UAF aandacht voor de grote inspanningen die vluchtelingen leveren om hun toekomst vorm te geven, iets wat vaak onopgemerkt blijft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden