Gertjan Nederveen en Ewout van Wijk bevestigen hun partnerschap nog maar eens.
Gertjan Nederveen en Ewout van Wijk bevestigen hun partnerschap nog maar eens. Foto: Tom Oostra

Vrachtwagenchauffeurs gezocht

Algemeen 1.840 keer gelezen

GIESSEN • Met de campagne #JoinOurPromises biedt transportbedrijf E. van Wijk samen met rijschool Nederveen een unieke opleiding tot vrachtwagenchauffeur aan.

Ewout van Wijk en Gertjan Nederveen komen ze wel vaker tegen: Mensen die wél interesse hebben in het chauffeursvak, maar niet beschikken over de juiste papieren. Dat terwijl de banen in de transportsector voor het oprapen liggen. Alleen al bij E. van Wijk kunnen ze tien nieuwe chauffeurs aannemen. "In totaal kampt de sector met een tekort van zo'n 5000 mensen", weet Klaas-Jan den Hertog, bij E. van Wijk o.a. verantwoordelijk voor de campagne.

Reden voor Den Hertog om na te denken over een creatievere manier om mensen binnen te halen. Chauffeurs weghalen bij de concurrentie is een optie, maar daar schiet de transportwereld in zijn geheel niets mee op. Vandaar dat de handen ineen werden geslagen met Nederveen opleidingen en trainingen uit Hardinxveld-Giessendam, een partner waarmee Van Wijk al drie jaar samenwerkt op het gebied van scholing. "De uitstraling van Nederveen past bij ons. We zijn allebei betrouwbare en solide familiebedrijven."

Zij-instromers
Gezamenlijk richten E. van Wijk en Nederveen zich nu op de zij-instromers: mensen die wél interesse hebben in het chauffeursvak, maar niet over een C- en E-rijbewijs en de juiste vakbekwaamheid beschikken. Door een uniek opleidingstraject worden zij in pakweg vier maanden opgeleid tot vrachtwagenchauffeur, inclusief baangarantie. "Het is een heel aantrekkelijk aanbod", legt Gertjan Nederveen van Nederveen opleidingen en trainingen uit. "Een unieke mix van praktijklessen en e-learning. Chauffeurs in spe komen alvast in dienst bij E. van Wijk of kunnen bij hun huidige werkgever blijven werken, totdat ze de opleiding afgerond hebben."

De opleiding wordt overigens betaald door E. van Wijk, Sectorinstituut Transport en Logistiek en de deelnemer zelf. Ook weer onder aantrekkelijke voorwaarden, benadrukt Den Hertog. Tijdens een inloopsollicitatie op zaterdag 23 juni van 9:00 uur tot 12:00 uur kunnen belangstellenden meer te weten komen over het opleidingstraject en het werk als vrachtchauffeur. "Het chauffeursvak biedt voor ieder wat wils", weet Den Hertog, in het verleden zelf ook chauffeur. "Het is hard werken, maar heel divers. Een van onze chauffeurs vertelde dat hij eigenlijk de hele dag naar een breedbeeldtelevisie zat te kijken. Vanuit de cabine is er van alles te zien. Daar komt bij dat wij als E. van Wijk erg loyaal zijn naar onze werknemers."

Rond augustus starten naar verwachting de eerste studenten, maar: "Voor de juiste kandidaat blijft dit aanbod ook daarna gelden."

http://werkendbijevanwijk.com

http://nederveen.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden