Paula Jorritsma, hier in gesprek met Diederik Samsom.
Paula Jorritsma, hier in gesprek met Diederik Samsom. archieffoto: Teus Admiraal

Paula Jorritsma lijsttrekker Progressief Altena

Algemeen 1.550 keer gelezen

REGIO • De Woudrichemse wethouder Paula Jorritsma (50 jaar) is gekozen tot lijsttrekker van Progressief Altena.

De Algemene Ledenvergadering van de partij koos haar donderdagavond tot vaandeldrager van de progressieven bij de gemeenteraadsverkiezingen in november.

Sinds 2014 is Jorritsma wethouder. "Onze partij heeft zich altijd het meest bekommerd om het samengaan van de gemeenten in het Land van Heusden en Altena. Ik zie het als een kroon op ons werk dat het nu zover gaat komen. Onze partij is misschien niet de grootste, maar we hebben bewezen over een vooruitziende blik te beschikken", zegt Jorritsma.

Christian Alderliesten (41 jaar) uit Hank, raadslid voor Progressief Altena in de gemeente Werkendam, staat op plaats twee. Nestor Kees de Waal (66 jaar) uit Wijk en Aalburg bezet plaats drie. Deze stabiele factor verstaat de kunst om op een  keurige manier scherp te formuleren.

Nieuwkomer
Nieuwkomer bij de progressieven is Rieka Verbeek (32 jaar) uit Wijk Aalburg. Zij heeft als lid van de medezeggenschapsraad van de basisschool bewezen dat ze gemeentelijke plannen een draai kan geven, aldus de partij. "Dat doet ze door inzet van haar juridische achtergrond en in samenwerking met anderen."

Op plaats vijf staat Anne-Wil Maris (53 jaar), gekenschetst als talent uit de D66-hoek. Ad van der Wiel, Wim Kant, Jan Koekkoek, de SP'er Bas van der Wiel, Lilly van den Ende en Ed den Besten uit Werkendam staan ook op de lijst. De lijst bestaat in het totaal uit 40 namen.

"Onze partij is namelijk actief in alle kernen. Daarom hebben we een flinke lijst, zodat de mensen uit alle dorpen iemand eruit kunnen pikken", aldus oprichter Govert Lagrouw.

Lijstduwer
De ervaren Joost Kant heeft zich beschikbaar gesteld als lijstduwer van Progressief Altena. 

De partij wil zich hard maken voor goede sociale voorzieningen voor mensen die een steuntje kunnen gebruiken, voor een energieneutraal Altena, bescherming van het buitengebied en aandacht voor een nieuwe manier van politiek bedrijven: in alle openheid samenwerken met de inwoners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws gisteren
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 25 apr, 07:33
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden