Afbeelding
Foto: ©123RF.COM

Stichting Vrienden voor Sijmen keert uit aan Villa Joep

Algemeen 583 keer gelezen

REGIO • Stichting Vrienden voor Sijmen heeft 66.008,41 euro uitgekeerd aan Villa Joep.

De stichting, die werd opgezet zodat de ernstig zieke Sijmen den Hartog zich kon laten behandelen in de Verenigde Staten, is op 1 januari van dit jaar ontbonden. Het vermogen van de stichting bedraagt in totaal 76.008 euro.

Dit bedrag wordt in overeenstemming met de statuten uitgekeerd aan instellingen, waarvan het doel zoveel mogelijk met dat van Vrienden voor Sijmen overeenkomt. Op verzoek van de ouders van Sijmen is daarbij gekozen voor organisaties, waarvan zij persoonlijk hebben gemerkt hoe belangrijk zij zijn voor ernstig zieke kinderen en hun ouders.

66.000 euro gaat dus naar Villa Joep en ook is er 5000 euro uitgekeerd aan stichting Ronald McDonald Kinderfonds en de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker.

Philadelphia
In juli 2014 werd bij de toen 2-jarige Sijmen den Hartog neuroblastoom vastgesteld, een zeer agressieve vorm van kanker bij kinderen. In oktober 2014 werd Stichting Vrienden voor Sijmen opgericht om fondsen te kunnen werven, zodat Sijmen met zijn ouders en broertje voor de noodzakelijke immunotherapie naar Philadelphia zou kunnen gaan en om de nabehandelingen en de nazorg na Philadelphia te kunnen bekostigen. Ook werd de stichting opgericht om Sijmen en zijn ouders zo veel mogelijk morele steun te verlenen.

De vele acties en donaties van vrijwilligers, verenigingen, scholen, bedrijven en vele particulieren hebben in totaal 140.000 euro opgebracht. Voor de ouders was niet alleen de financiële steun, maar ook de warme belangstelling daar omheen zeer waardevol.

Sijmen heeft de behandeling in Amerika niet af kunnen maken. In december 2015 is hij overleden op 3-jarige leeftijd. Gelukkig is de immunotherapie tegenwoordig ook in Nederland mogelijk, zodat kinderen met neuroblastoom niet meer naar de VS hoeven voor behandeling.

Dat betekent dat het vermogen van Stichting Vrienden voor Sijmen voor andere verwante doelen kan worden ingezet, met name voor onderzoek naar de bestrijding van deze vreselijke ziekte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden