Afbeelding
Foto: ©123RF.COM

Tweede bod op Aalburgs gemeentehuis

Algemeen 1.665 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Delean Ontwikkeling heeft een bod van 1,1 miljoen euro uitgebracht op het gemeentehuis in Wijk en Aalburg.

Dat bevestigt Lennart Visser, die het bod samen met twee compagnons gedaan heeft. "Dit is een serieus bod. Officieel is Delean Ontwikkeling nog in oprichting, maar we konden deze kans niet laten liggen", zegt Visser in een reactie.

Het plan van het drietal kwam in een stroomversnelling, toen ze in de Aalburgse begroting de verkoopplannen aan de Hervormde Gemeente Wijk lazen. Daarin staat onder meer dat de gemeente het pand voor minimaal vijf jaar terug wil huren. "Vanwege die terughuurconstructie is het voor ons ook erg interessant. Vandaar dat we een bod hebben gedaan."

Vergelijkbare plannen
Delean Ontwikkeling wil het gemeentehuis 'met behoud van een maatschappelijke functie' ontwikkelen, vergelijkbaar met de plannen zoals gepresenteerd door de kerkvoogdij van de Hervormde Gemeente Wijk. Maar vooralsnog wachten de ontwikkelaars nog op een officiële reactie van het college van B&W, aldus Visser.

Het bod komt op een opvallend moment, aangezien dinsdagavond de begroting door de gemeenteraad behandeld wordt. Aalburgse Alliantie, Progressief Altena en AltenaLokaal hebben vorige week al in een brief aan het college gevraagd om de verkoopplannen van het gemeentehuis uit de begroting te halen.

"Gezien de grote impact die deze besluitvorming kan hebben, waarbij er verschillende geruchten de ronde doen, is het niet correct om deze besluitvorming toch te forceren", aldus de drie fracties in de gezamenlijke brief.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De spelers van Achilles Veen en Goes schermen Nikki Baggerman af voor het publiek.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen gestaakt na reanimatie Veen-aanvoerder Nikki Baggerman (met wie het naar omstandigheden goed gaat) update 9 mei, 18:46
• Bart Millenaar is klaar voor zijn tocht door Nederland.
Boerenzoon uit Dussen wil in Brussel het verschil maken Nieuws 9 mei, 13:12
• De Vakantie Bijbel Week in Dussen was weer een succes.
Vossenjacht, knutselen & spelen: de Vakantie Bijbel Week 'Wegwijs' in Dussen zit erop Nieuws 9 mei, 10:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden