Afbeelding
Foto: Teus Admiraal

Hamming verrast Heusdense op laatste dag

Algemeen 232 keer gelezen

HEUSDEN • Op zijn laatste dag als burgemeester van Heusden heeft Jan Hamming aan Tak van der Most uit Heusden de prijs voor Gouden Buur uitgereikt.

De 62-jarige Tak van der Most is verkozen tot Gouden Buur 2017 van de provincie Noord-Brabant. Buurtapp Nextdoor ontving honderden nominaties voor de prijs in aanloop naar Nationale Burendag, deze zaterdag.

Donderdag werd Van der Most door haar buren, Nextdoor en burgemeester Jan Hamming verrast met de award. 

Op zijn laatste dag in ambt als burgemeester voor Heusden reikte Jan Hamming deze prijs als verrassing voor Van der Most uit, samen met Tamar van de Paal, country manager van Nextdoor Nederland. "We kregen honderden nominaties uit het hele land, maar met alles wat Tak voor Heusden doet sprong deze in Brabant er met kop en schouders bovenuit", vertelt van der Paal.

Verbinden
Burgemeester Jan Hamming zei over Tak van der Most: "Buiten het feit dat ze een geweldig mens is, verbindt ze alles wat er te verbinden valt."

De eerste reactie van Tak van der Most, die met een smoes door haar man naar het Gouverneurshuis was gelokt, was: "Wat is dit jongens, ik houd hier helemaal niet van!" Ze werd in de Gildezaal van het Gouverneurshuis toegesproken en met een speciaal lied toegezongen door haar buurtgenoten.

Gelukkig vond Van der Most de verrassing in tweede instantie net zo leuk als de ruim 40 aanwezige buren: "Ik ben niet gewend om dit soort complimenten te krijgen, ik vind het geweldig!"

"Tak is uitermate sociaal. Ze is een verpersoonlijking van de participatiemaatschappij", vertelt Mary van Boxtel, die Tak van der Most nomineerde voor de Gouden Buur Award.

"Met initiatieven als 'Theater tussen de schuifdeuren', 'De vesting aan tafel' en 'Muze van de gouverneur' probeert ze van Heusden een fijnere en mooiere plek te maken." Voor Mary van Boxtel is het duidelijk: "Tak is een echte aanwinst voor de buurt." Ze is een verbinder pur sang. Ze betekent iets voor mensen zonder er iets voor terug te verwachten en daarom verdient Tak deze prijs", aldus de buurvrouw.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden