• Het hoogste punt is bereikt.
• Het hoogste punt is bereikt.

Woonlinie biedt energiezuinige sociale huurwoningen aan

Algemeen 802 keer gelezen

WOUDRICHEM • In opdracht van Woonlinie ontwikkelt dochteronderneming Bouwlinie tien energiezuinige sociale huurwoningen. Waar voorheen acht woningen stonden aan de Burgemeester van Rijswijkstraat in Woudrichem, worden nu tien bijzondere nieuwe woningen gebouwd.

Maandag beklommen wethouder Koedoot van de gemeente Woudrichem en Peter van den Heuvel, Woonlinie, de hoogste verdieping om daar een vloerdeel te leggen. Daarmee werd symbolisch het hoogste punt bereikt.

Peter van den Heuvel benadrukt het belang van energiezuinige woningen: "Woonlinie werkt naar een hoger duurzaamheidsniveau, ingegeven door de doelstelling van de overheid om alle woningen in 2050 aardgasvrij te hebben. Een behoorlijk ambitieuze doelstelling waaraan Woonlinie meewerkt door energiezuinige woningen te laten ontwikkelen. Deze tien woningen zijn uitgerust met zonnepanelen en een warmtepomp. Er zit dus geen gasaansluiting meer in. In aantal is het weliswaar een klein project, maar het is een mooie start naar nog veel meer energiezuinige woningen."

Watt-label
Wethouder Koedoot vervolgt: "De gemeente Woudrichem faciliteert Woonlinie om deze doelstelling te behalen. Maar ook bestaande huurwoningen moeten duurzamer worden en daar werkt Woonlinie hard aan. Het feit dat Woonlinie en Aannemersbedrijf P. van Leeuwen deze bijzondere woningen realiseren, is een bedankje waard. Als gemeente hopen we dat er nog veel meer van dit soort woningen bijkomen", aldus Koedoot.

Woonlinie begeleidt de toekomstige huurders om met de energie installatie te leren omgaan. Eigen energie opwekken en inzetten in de woning, werkt op een heel andere manier dan centrale verwarming. In de toekomst zal Woonlinie meer energiezuinige, duurzame woningen laten ontwikkelen, om die reden is het 'WATT-label' bedacht om deze specifieke woningen te kenmerken.

De oplevering van de woningen staat gepland voor begin 2018. Op maandag 2 oktober gaan de woningen in verhuur op Woongaard tegen een basis huurprijs van 590 euro per maand.

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden