Tijdens Altena Rond wordt gewandeld in de omgeving.
Tijdens Altena Rond wordt gewandeld in de omgeving.

Altena Rond telt nu al 400 deelnemers

Algemeen 380 keer gelezen

REGIO • In Altena wordt op 14 oktober een traditie in ere hersteld. Tot 2014 was er jaarlijks een fietstocht voor vrouwen om geld in te zamelen voor Pink Ribbon.

Dit jaar wordt er een wandeling gehouden van ongeveer 17 kilometer, voor hetzelfde goede doel. Yolanda Hak, die eerder de fietstocht organiseerde, is ook betrokken bij de loop. Het streven is om met 500 deelnemers een bedrag bij elkaar te lopen van 15.000. Inmiddels hebben zich al 400 deelnemers aangemeld en is er door hen al ruim 33.000 euro opgehaald.

De MCD en Boon's Markt gaan in oktober ook geld voor ditzelfde doel proberen binnen te halen. Zij vragen de klanten om statiegeldbonnen af te staan voor Pink Ribbon en het bedrag dat de klanten bij elkaar brengen, wordt door de supermarkten verdubbeld. Daarnaast wordt elke week een actie gehouden in de folder waarbij een deel van de verkoopprijs aan Pink Ribbon wordt overgemaakt. Deze acties hebben tot doel om bij elkaar een bedrag van 15.000 euro op te brengen.

Voor mannen en vrouwen
Altena Rond zal van start gaan op 14 oktober tussen 8.30 en 9.30 uur. Daar waar de fietstocht alleen voor vrouwen was, is de wandeltocht voor zowel mannen als vrouwen opengesteld. De deelnemers verzamelen op Fort Altena.

De tocht gaat door Sleeuwijk, door uiterwaarden en langs de woning van Dokter Tinus in Woudrichem. Inschrijfgeld voor de Altena Pink Ribbon loop bedraagt 10 euro. Deelnemers wordt gevraagd om zelf een sponsoractie op touw te zetten en omstanders en familieleden te vragen om zich te laten sponsoren. Meer informatie: altenarond@hotmail.com.

http://www.altenarond.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 12 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 16 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden