Afbeelding

Hond doodt zes schapen langs Maasdijk: 'Flinke kostenpost'

Algemeen 1.303 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Een hond heeft langs de Maasdijk in Wijk en Aalburg zes schapen dood gebeten. Pieter Poorter trekt aan de bel, want het is 'zeker niet' de eerste keer dat dit gebeurt.

Dinsdagmorgen kwam het belletje van de politie. Een hond had zes van de 55 schapen in het weiland langs de Maasdijk gedood en een stuk of zeven dieren verwond. Enkele schapen zijn er zo erg aan toe dat ze afgemaakt zullen worden, vertelt Pieter Poorter, in dienst bij schapenhouder Rien van Loon.

"Er zijn er drie of vier waar we niet veel meer mee kunnen", legt hij uit. "Die hond is flink tekeergegaan."

Geschrokken
De eigenaar van de hond is erg geschrokken van het voorval. Hij was zijn huisdier sinds maandagavond kwijt. Vermoedelijk had hij de poort van het erf open laten staan, zodat de hond kon ontsnappen. "De eigenaar kan er niks aan doen, dit was natuurlijk niet de bedoeling", zegt Poorter.

Maar het is 'zeker niet' de eerste keer dat de schapen van zijn baas slachtoffer worden van een hondenbeet. De afgelopen jaren kwam het meerdere malen voor. 

Stress
"Er zijn ook mensen die hun hond bewust tussen de schapen laten lopen en het dier opjutten om de schapen op te jagen. Ze denken dat het voor de schapen een spel is, maar dat is niet zo. Ook na deze keer is de stress niet binnen drie weken uit onze dieren verdwenen."

Bovendien wordt de schapenhouder met een 'flinke kostenpost' opgezadeld, weet Poorter. "Met 1000 euro is het niet gedaan. De meeste mensen zien niet in dat wij hier flinke schade van ondervinden."

Met zijn verhaal hoopt Poorter hondenbezitters aan het denken te zetten. "Ik hoop dat ze in de toekomst vooral uit de buurt blijven van een koppel schapen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Een auto en vrachtwagen kwamen in botsing.
Ongeluk op Bandijk in Werkendam: auto en vrachtwagen komen in botsing 112 26 apr, 18:47
• Wethouder Hans Tanis en Goof van Vliet bij het geplaatste insectenhotel.
Gloednieuw appartementencomplex 'Poort van Woudrichem' geopend: 'Het resultaat mag er zijn' Nieuws 26 apr, 17:50
• De gedecoreerden gingen vrijdagmiddag met z'n alle op de foto.
Van klusjesman tot buschauffeur: Deze elf Altenaren kregen een lintje Nieuws 26 apr, 15:09

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden