Afbeelding

Altena heeft 160.000 euro in potje voor kindpakket

Algemeen 493 keer gelezen

REGIO • De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem hebben in totaal 162.000 euro beschikbaar voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen.

Via dit zogenaamde kindpakket, afkomstig van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, kunnen ouders extra geld aanvragen voor schoolspullen, schoolexcursies, kinderkleding en schoenen. Werkendam heeft 85.000 euro beschikbaar voor 185 kinderen met ouders met een laag inkomen, Woudrichem en Aalburg doen het respectievelijk met 39.000 euro en 38.000 euro, goed voor zo'n 85 kinderen in iedere gemeente. Ouders krijgen maximaal 400 euro per kind.

Voorwaarden
Wél moeten zij aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor het kindpakket. Zo toetst de gemeente bijvoorbeeld het inkomen en het vermogen van de ouders. Bovendien is het kindpakket alleen bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar die naar school gaan.

Ouders kunnen meer lezen over de voorwaarden en over de aanvraag op www.loketaltena.nl/kindpakket of www.aalburg.nl/kindpakket. Ouders met een uitkering krijgen automatisch bericht over het kindpakket als ze voldoen aan de voorwaarden.

Het kindpakket is een nieuwe en aanvullende regeling, die ervoor moet zorgen dat alle kinderen in de drie Altena-gemeenten mee kunnen doen. "Ook als ouders minder inkomen hebben", laten de gemeenten weten. En hoewel geld aangevraagd kan worden voor zaken als schriften, pennen en rekenmachines, geldt de regeling niet voor een computer, een printer of voor schoolkamp.

Stichting Leergeld
"Daarin hebben we een duidelijke keuze gemaakt", zegt een gemeentewoordvoerder. "Voor een vergoeding voor bijvoorbeeld een laptop kunnen mensen terecht bij Stichting Leergeld, met wie wij nauw samenwerken."

Tot en met 31 december kunnen ouders extra geld via het kindpakket aanvragen.

Tom Oostra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 22 uur geleden
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Poging tot pinpasfraude bij 90-jarige vrouw uit Hank: twee aanhoudingen 112 gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden