Jan van Beek wil nog niet teveel loslaten over de opdrachten, die op 25 augustus uitgevoerd moeten worden.
Jan van Beek wil nog niet teveel loslaten over de opdrachten, die op 25 augustus uitgevoerd moeten worden. Foto: Hannie Visser-Kieboom

Andel kan op 25 augustus sportief aan de bak

Algemeen 551 keer gelezen

ANDEL • De bekers voor de Sterkte Man van Andel staan al keurig in het gelid. Over de opdrachten doet Jan van Beek nog wat geheimzinnig.

Onder de noemer 'STRONG (Wo)man Run' kan Andel vrijdag 25 augustus genieten van twee sportieve evenementen op het dorpsplein bij de Romboutstoren. De dorpelingen mogen uiteraard toekijken wie de titel 'Sterkste Man van Andel' in de wacht sleept. Maar ze mogen ook zelf sportief aan de bak door deel te nemen aan de zogenaamde 'obstacle run'.

Initiatiefnemer is Jan van Beek, die Andel ook al iedere zaterdagmorgen sportief oppept met een bootcamp. "Mensen vinden het heerlijk om hun weekend te beginnen met een uurtje buiten sporten. Soms gaan we naar het strand of het park, bootcamp kan echt overal." Jan van Beek (28 jaar) heeft met zijn bedrijf Beeksports van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Hij verzorgt één op één coaching voor (top-)sporters.

Leuk evenement
"Begin dit jaar ontstond met Jannick Pelle het idee voor de sterkste man van Andel, aanvankelijk als programmaonderdeel voor Koningsdag. We wilden een leuk evenement voor het dorp om zo sporters in het zonnetje te zetten. En ik denk dat het dorp het wel waardeert dat we iets nieuws doen. Het is ook een mooie manier om mensen te stimuleren het maximale uit zichzelf te halen. Je moet altijd naar een doel toe werken, ook als sporter."

Gastcoach tijdens de competitie is Fouad Hsaini, zeven keer de Sterkste Man van Nederland in de klasse tot 105 kg.

Naast de strijd om de titel 'Sterkste Man van Andel' wordt tevens de obstacle run gehouden rondom de vijver naast het Romboutsplein. Daar wordt een parcours uitgezet met achttien obstakels, waar iedere sporter van vijftien jaar en ouder zich voor in kan schrijven; zowel mannen als vrouwen.

Spiere voor spieren
Deelnemers zamelen tevens geld in voor de goede doelen actie 'Spieren voor spieren'. Van Beek: "Sporters zijn veel met hun spieren bezig en zo was de link snel gemaakt met "Spieren voor spieren'. Mensen die willen deelnemen doneren aan de stichting, maar ook tijdens het evenement kunnen mensen geld geven. We hebben ingezet op 1000, maar ik ben blij met iedere euro."

Het evenement wordt in samenwerking met Oranjevereniging Juliana gehouden op vrijdag 25 augustus van 19.00-22.00 uur bij de Romboutstoren in Andel. De catering wordt verzorgd door de Spar Andel, de supermarkt geeft tevens voorlichting over goede voeding.

Aanmelden voor de Sterkste Man van Andel én de obstacle run kan via www.beeksports.nl of via de Facebook-pagina @strongwomanrun.

Hannie Visser-Kieboom

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden