Afbeelding
Foto: Aartjos Hak

Spaanse is 5000ste bezoeker noodwoning Meeuwen

Algemeen 603 keer gelezen

MEEUWEN • De 5000ste bezoeker, sinds de opening in september 2013, is de noodwoning in Meeuwen binnengestapt. 

Het was een Spaanse, Ana Buitron, die met haar man Corné Musters een bezoekje aan de noodwoning bracht. Corné komt oorspronkelijk uit Geertruidenberg en woont al vijftien jaar in Spanje. Ze wilden vanuit zijn geboorteplaats de omgeving verkennen.

Toen de beheerder Leo Crielaard Ana vertelde dat ze de 5000ste bezoeker was, was ze blij verrast.  Doordat Meeuwen in de Tweede Wereldoorlog voor een groot deel was verwoest, verschenen er na de bevrijding veel noodwoningen. De meeste zijn al lang verdwenen. Daarom zorgde de Stichting Behoud Meeuwense Noodwoning ervoor dat een van de laatste op 12 december 2012 naar de huidige plek bij de Witte Molen werd verplaatst en werd gerestaureerd.

Het bezoek van Ana duurde lang, want haar man Corné moest alles in het Spaans vertalen. De noodwoning geeft met zijn originele interieur een prachtig beeld van de wijze waarop de mensen in die sobere tijd van na de oorlog leefden. Het museum is elke zaterdagmiddag  van 13.00 tot 17.00 uur gratis te bezichtigen.  Ook is er het boekje 'Verhalen rond het oorlogsfront' verkrijgbaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden