Vorig jaar viel het echtpaar een fantastische vakantieweek op Texel ten deel vanuit de Vriendenloterij.
Vorig jaar viel het echtpaar een fantastische vakantieweek op Texel ten deel vanuit de Vriendenloterij. Foto: Henk Poelakker

In memoriam: Frans Timmermans

Algemeen 4.329 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Frans Timmermans uit Wijk en Aalburg is dit weekend overleden. Het Kontakt berichtte de afgelopen periode meerdere malen over hem en zijn vrouw Hannie.

In Wijk en Aalburg was de 62-jarige Frans Timmermans, de man die werd geboren met een ernstige spierziekte, een bekende dorpsgenoot. Als jochie veroverde hij zich een plekje op de Aalburgse lagere school van hoofdmeester De Bruin. Als zijn klasgenootjes na schooltijd gingen voetballen, werd Frans in zijn rolstoel meegenomen want er moest toch iemand de scheidsrechter zijn.

Hij voelde zich geaccepteerd en merkte dat niet alleen zijn zeven broers en zussen altijd voor hem klaar stonden. Hulp kreeg hij van alle kanten en dat bleef zo tot hij afgelopen zondag plotseling overleed aan de gevolgen van zijn ziekte. Wie kende hem eigenlijk niet? Met echtgenote Hannie vormde hij al achttien jaar een gelukkig huwelijkspaar. Samen runden ze ooit een heuse CD-winkel in hun woonplaats.

De voorbije jaren stond hij bekend als Ome Frans die o.a. opblaasbare poppen voor Abrahams en Sarahs verhuurde.

Vakantieweek
Vorig jaar viel het echtpaar een fantastische vakantieweek op Texel ten deel vanuit de Vriendenloterij. De bekendmaking van die prijs werd extra feestelijk, doordat vriend en zanger Frank Ferrari een optreden verzorgde. Frans was volledig afhankelijk van hulp van anderen, hoewel hij met zijn ene wijsvinger in de aangepaste woning lampen kon ontsteken, kon telefoneren, kon mailen, enzovoorts. Voor zijn stichting 4Wheels zette hij zich enorm in wat resulteerde in een prachtig geldbedrag waarmee de zestien jaar oude bus met maar liefst 480.000 kilometers op de teller, vervangen kon worden.

Frans werd stil als hij dacht aan al die goede gevers die ervoor zorgden dat de bus besteld kon worden en de komende maand geleverd zou worden. Helaas heeft hij die droom niet meer mee mogen maken. Na hun vakantie op Texel in 2016 sprak Frans met deze krant en zei toen o.a.: "Ik ben meerdere keren bijna dood geweest en heb toen een tunnel met een geweldig mooi en rustgevend licht gezien. Kennelijk was ik nog niet welkom, maar dat er iets is na dit aardse leven staat voor mij als een paal boven water." Moge hij rusten in vrede.

Henk Poelakker

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 19 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden