Afbeelding

CDA Aalburg: 'Liever 100 dan 50 nieuwe woningen'

Algemeen 492 keer gelezen

AALBURG • Als het aan de Aalburgse CDA-fractie ligt, komt het college volgend jaar nog met concrete plannen om de doorstroming op de huizenmarkt opnieuw op gang te brengen.

Volgens fractievoorzitter Arno Bouman is vooral in Genderen de woningnood groeiende. "In de andere Aalburgse dorpen is de afgelopen jaren bijgebouwd, in Genderen is de laatste jaren weinig tot niets gebeurd. Daar is de wachttijd voor een sociale huurwoning langer dan drie jaar en dus zijn de problemen daar het meest urgent."

Goede mix
Bouman denkt dat een goede mix van sociale huurwoningen en koopwoningen de doorstroming weer op gang kan brengen. In zijn algemene beschouwing tijdens de behandeling van de kadernota zei hij namens het CDA: "We denken hierbij aan het realiseren van hofjes waar kleinere woningen gerealiseerd worden, die zowel interessant zijn voor starters op de woningmarkt als senioren." 

Hij heeft voor Genderen wel een paar locaties in gedachten, zoals bijvoorbeeld de Ruiterhof. "Daar kan achterin, bij de jeu-de-boulesbaan, nog wel wat gebeuren."

Te vrijblijvend
Het college komt volgend jaar met verschillende scenario's voor zo'n 50 tot 100 nieuwe woningen, maar dat voornemen vindt Bouman te vrijblijvend. "Wij denken eerder aan 100 woningen, dan aan 50. Échte bouwplannen zijn misschien wat te ambitieus, maar we willen wel dat het college met concrete ideeën komt. Dit kan los gezien worden van de herindeling. Aalburg is nog anderhalf jaar zelfstandig aan zet."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 8 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 11 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden