Afbeelding

Plannen voor boekwinkel in Woudrichemse vesting

Algemeen 342 keer gelezen

WOUDRICHEM • De VVV voert momenteel een haalbaarheidsonderzoek uit naar de plannen voor een boekwinkel in de vesting van Woudrichem.

"Wij zijn benieuwd wat mensen van hiervan vinden", zegt VVV-directeur Daphne van Hekken. In de enquête wordt gewezen op een buurtonderzoek van het Algemeen Dagblad van vorig jaar, waarin werd aangegeven dat er te weinig winkels zijn in de vesting.

"Men doelde daarbij niet op grote winkelketens, maar op kleine, gespecialiseerde zaken die passen bij de sfeer in het vestingstadje en een aanvulling zijn op het wat summiere maar beslist hoogwaardige huidige aanbod", staat te lezen. 

"Die aanvulling zou niet alleen de leefbaarheid ten goede komen, maar ook het toerisme een boost kunnen geven."

Belang bij reuring
De VVV heeft de enquête op verzoek van een ondernemer verspreid, bevestigt Van Hekken. "Een boekwinkel is misschien niet specifiek toeristisch, maar de VVV heeft de database, dus waarom zouden wij deze ondernemer niet helpen? Bovendien hebben wij een bepaald belang bij reuring in de regio. Met een paar aanvullende vragen van onze kant zie ik dit haalbaarheidsonderzoek als een goede samenwerking." 

De VVV verzamelt - 'vergaart', aldus van Hekken - overigens alleen de gegevens, de uitwerking daarvan komt voor rekening van de ondernemer, over wie de VVV-directeur verder weinig kwijt wil, zelf.

De enquête heeft in Woudrichem het nodige stof doen opwaaien. Martin van Dijk, raadslid voor Gemeentebelangen, stelt op Twitter dat de uitvoering hiervan niet thuishoort bij de VVV: "Ondernemer zelf of met ondernemersvereniging!", laat hij weten.

Van Hekken ziet dat anders. "De VVV doet zo'n onderzoek veel vaker. Wij verzamelen ook gegevens voor iemand die een bed and breakfast in het Land van Heusden en Altena wil beginnen en voor Nationaal Park De Biesbosch."

Dit najaar wordt duidelijk of de plannen voor de boekwinkel ook daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Trainer van Rico Verhoeven komt naar Sportcentrum Hank, dat dit jaar 25 jaar bestaat Nieuws 18 uur geleden
• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport 20 uur geleden
• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden