• De arts bespreekt de uitslagen eerst met de patiënt voordat ze in het dossier te vinden zijn.
• De arts bespreekt de uitslagen eerst met de patiënt voordat ze in het dossier te vinden zijn. Foto: Rivas

Patiënten Beatrixziekenhuis kunnen uitslagen online bekijken

Algemeen 318 keer gelezen

REGIO • Rivas heeft de mogelijkheden van het digitale cliëntportaal uitgebreid. Patiënten van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en cliënten in de verpleeghuizen en de thuiszorg van Rivas kunnen nu onder andere ook uitslagen van onderzoeken bekijken.

Steeds meer informatie komt via het cliëntportaal beschikbaar. Zo zijn sinds kort ook de laboratoriumuitslagen, uitslagen van microbiologische onderzoeken, pathologieverslagen en radiologieverslagen zichtbaar. Om het voor behandelaars mogelijk te maken de uitslagen eerst met de cliënt te bespreken, worden alle uitslagen met een vertraging van drie weken getoond.

Verder is er een overzicht van actuele en gestopte medicatie, zoals die bij Rivas bekend is, beschikbaar op het cliëntportaal. Op die manier kunnen cliënten zelf controleren of dit nog klopt. Dit komt de medicatieveiligheid ten goede. 

Navigatie verbeterd
Ook zijn de opmaak en de navigatie van het portaal verbeterd.

Persoonlijke gegevens, een overzicht van operaties en opnames die in het Beatrixziekenhuis hebben plaatsgevonden, polikliniekafspraken, verwijzingen, informatie over allergieën en medische correspondentie werden al eerder getoond.

Eén dossier
Sinds een aantal jaren werkt Rivas, zowel in het ziekenhuis als in de verpleeghuizen en bij de thuiszorg met één elektronisch dossier per cliënt. Hierdoor zijn alle gegevens bij de volgende behandelaar in de Rivas-keten bekend, ongeacht bij wie de cliënt binnen Rivas onder behandeling is.

Uitbreiden
"Als innovatieve gezondheidsorganisatie vinden we het voeren van regie over de eigen gezondheidssituatie belangrijk", vertelt Frank van Oosterhout, voormalig orthopeed bij Rivas en projectleider voor het cliëntportaal. "Inzage in het eigen dossier is daarom logisch. Voor het voeren van eigen regie, is het namelijk van belang dat de cliënt beschikt over voldoende informatie. Daarom vinden we het belangrijk dat functionaliteiten fasegewijs steeds verder worden uitgebreid."

Veilige toegang
Om toegang tot het portaal te krijgen heeft de cliënt een DigiD-code met SMS-functie nodig. Meer informatie over- en toegang tot het cliëntportaal is te vinden via www.rivas.nl/clientportaal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden