Afbeelding
Foto: ©123RF.COM

Camera's op Kromme Nol toch mogelijk

Algemeen 765 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Cameratoezicht op de Kromme Nol blijkt tóch mogelijk. Dat staat in het nieuwe raadsvoorstel dat dinsdag behandeld wordt.

Na de opiniërende vergadering van eerder deze maand heeft portefeuillehouder en burgemeester Fons Naterop nog eens navraag gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens en daaruit blijkt dat de gemeente pas camera's kan ophangen bij de Kromme Nol, als ze eerst andere middelen heeft ingezet.

Maatregelen
Naterop stelt daarom voor om, zoals in het eerste voorstel al stond, de mobiele surveillances van Correct Beveiliging uit Wijk en Aalburg in te zetten en om daar bovenop nog eens de BOA tot en met september gericht in te zetten bij het Wijk en Aalburgse bustransferium. Bovendien wil de gemeente inwoners in de zomermaanden gaan activeren om meer te melden bij de politie.

Als de evaluatie van deze maatregelen in september goed uitpakt, kan de gemeente Aalburg per 1 oktober één of twee camera's bij de Kromme Nol ophangen. Dat was in eerste instantie niet mogelijk, omdat niet aan de regels van het Autoriteit Persoonsgegevens werd voldaan.

In de eerste plaats heeft de politie in 2016 te weinig meldingen van overlast bij de Kromme Nol - 'een veertigtal, aldus het raadsvoorstel - binnen gekregen en in de tweede plaats zijn er vooralsnog andere, minder ingrijpende instrumenten beschikbaar om criminele activiteiten bij het bustransferium te bestrijden.

Een meerderheid van de gemeenteraad gaf tijdens de opiniërende raad echter aan toch het liefst bewakingscamera's te zien. Naterop sloot toen niet uit dat dat op termijn alsnog een optie zou kunnen zijn op de Kromme Nol.

Bijdragen aan veiligheidsgevoel
CDA'er Arno Bouman, die in november een raadsbreed gedragen motie indiende voor cameratoezicht, is tevreden met het nieuwe raadsvoorstel. "Dit sluit goed aan bij mijn opmerking dat surveillances en cameratoezicht naast elkaar kunnen bestaan. Ik hoop dat de raad instemt en dat we voor de winter nog kunnen bijdragen aan het veiligheidsgevoel van onze inwoners."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De spelers van Achilles Veen en Goes schermen Nikki Baggerman af voor het publiek.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen gestaakt na reanimatie Veen-aanvoerder Nikki Baggerman (met wie het naar omstandigheden goed gaat) update 9 mei, 18:46
• Bart Millenaar is klaar voor zijn tocht door Nederland.
Boerenzoon uit Dussen wil in Brussel het verschil maken Nieuws 9 mei, 13:12
• De Vakantie Bijbel Week in Dussen was weer een succes.
Vossenjacht, knutselen & spelen: de Vakantie Bijbel Week 'Wegwijs' in Dussen zit erop Nieuws 9 mei, 10:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden