Afbeelding

Veel steun voor Almkerkse Facebook-post over Altenahove

Algemeen 1.426 keer gelezen

ALMKERK • Adrie Boelhouwers kon er niet van slapen, zoveel steun kreeg haar Facebook-post over de steeds verder teruggeschroefde zorg in verpleeghuis Altenahove in Almkerk.

Rond 22.00 uur zette de Almkerkse haar verhaal maandag online en om half 3 's nachts lag ze er nog van wakker. "In eerste instantie schrok ik wel van alle reacties, maar de volgende dag dacht ik: 'Laat het maar gebeuren. Iemand moet een keer aan de bel trekken."

Nog geen drie dagen later is het bericht op Facebook meer dan 600 keer gedeeld, heeft het meer dan 300 likes en meer dan 200 reacties van mensen die het verhaal massaal ondersteunen. 

Kern van het verhaal van Adrie Boelhouwers is dat de bewoners van Altenahove het met steeds minder zorg moeten doen.

Haar man moet het bijvoorbeeld met één douchebeurt in de week doen – inmiddels is dat weer bijgesteld naar twee keer per week -, maar ook op het gebied van personeelsbeleid gebeurt er van alles. Zo moeten de voedingsassistenten en de activiteitenbegeleidster weg.

Belangrijk werk
En dat terwijl die mensen, hoe klein hun taak misschien ook lijkt, erg belangrijk werk doen, vindt de Almkerkse. "Tijdens de avondvierdaagse was er een mevrouw die op de eerste avond al zei: 'Wat is het lang geleden dat ik zo lang buiten ben geweest!'", schrijft Boelhouwers.

Meteen de dag nadat ze het bericht online had gezet volgde een gesprek met de locatiemanager van Altenahove, die aangaf dat zorgorganisatie De Riethorst Stromenland, waar Altenahove onder valt, in een 'verandertraject' zit.

Krom
Boelhouwers heeft begrip voor dat verhaal, maar ging toch niet met een positief gevoel weg. "Want in feite lost het nu niks op. De menselijke maat is weg. Ergens zit het krom, maar waar weet ik nog niet precies."

Ook vanuit de politiek werd er geageerd op haar verhaal en de Woudrichemse fractie van het CDA heeft al aangegeven een keer te willen komen praten. Verder ziet Boelhouwers wel wat er op haar af komt. "Mijn vader zei altijd: 'Helpt het niet, dan geeft het moed'. Ik heb in ieder geval wat van me laten horen."

Volgende week een uitgebreid verhaal over dit onderwerp in de papieren editie van Het Kontakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden