Afbeelding

Pro Seniore: 'Project Leefsamen niet innovatief'

Algemeen 241 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Stichting Pro Seniore voelt niets voor de uitrol van het Leefsamen-project in de gemeente Aalburg.

Leefsamen is een open platform gericht op een veilige leefomgeving voor minder zelfredzame mensen. Een speciaal Aalburgs consortium, met daarin o.a. Correct uit Wijk en Aalburg, gaat daarbij bijvoorbeeld 'een persoonlijk veiligheidsplan op basis van de vaststelling van de woonsituatie en (in context van) de persoonlijke gezondheidstoestand' opstellen.

Het college trekt voor een projectduur van zes maanden ongeveer 30.000 euro uit.

Volgens het bestuur van Pro Seniore is het project 'niet innovatief'. "Bijna alle diensten die het consortium wil offreren, biedt Pro Seniore al of kan Pro Seniore samen met anderen bieden", aldus Joyce Lubbers namens het bestuur van de stichting. Daarbij komt dat in de gemeente Aalburg op dit moment ruimt 210 toestellen voor sociale alarmering zijn geplaatst, plus nog eens 90 in de omliggende gemeenten.

En daarover zijn weinig of geen klachten, stelt Lubbers. Bovendien is de prijs relatief laag, stelt ze.

Wethouder Schreuders heeft aangegeven dat de gemeenteraad bij de vaststelling van de begroting al heeft ingestemd met het geld voor Leefsamen en dat de uitvoering van het project een collegebevoegdheid is. Daarnaast richt hij zich op mensen die geen gebruik maken van de diensten van Pro Seniore.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden