Afbeelding

Na de zomer Kiss&Ride bij Interliner halte Nieuwendijk

Algemeen 307 keer gelezen

NIEUWENDIJK • Zoals het er nu naar uitziet heeft Nieuwendijk na de zomervakantie een Kiss&Ride-strook nabij de Interliner halte, ten westen van het viaduct.

Tussen de mini-rotonde en het viaduct komt dan aan de zuidzijde een strook om passagiers uit te laten stappen. Het realiseren van een strook nabij de oostelijke bushalte is door de beperkte breedte van de berm en het hoogteverschil niet mogelijk. De berm ten oosten van de A27 wordt afgezet met palen.

Dat laat de gemeente Werkendam per brief weten aan Otto van Breugel van het CDA. Hij stelde eerder vragen over de verkeersveiligheid langs de N322 tussen Nieuwendijk en Almkerk. Volgens Van Breugel, en inwoners van Nieuwendijk, ontstaan nabij de oostelijke halte gevaarlijke situaties door het laten in- en uitstappen.

Provincie
Van Breugel vroeg de gemeente onder andere of zij de huidige situatie ook gevaarlijk vindt en waarom er geen fysieke maatregelen worden genomen. De gemeente Werkendam onderschrijft het gevaar, maar wijst er tegelijkertijd op dat de N-weg, inclusief bermen en fietspaden, eigendom is van de provincie Noord-Brabant. De verantwoordelijkheid voor de veiligheid en voor fysieke maatregelen ligt dan ook bij hen.

Inmiddels heeft de provincie dus aangegeven dat er maatregelen worden genomen, onder andere in de vorm van een Kiss&Ride-strook. De verwachting is dat deze maatregelen in de zomer worden uitgevoerd.

Veiliger
CDA'er Van Breugel is blij met de voortvarendheid waarmee het probleem wordt aangepakt.

"Diverse inwoners hebben mij over de gevaarlijke verkeerssituaties, in- en uitstappen Interlinerhalte zijde Almkerk, geattendeerd en gevraagd om dit op te pakken. Naast vragen aan de wethouder heb ik tevens een lijntje uitgegooid naar CDA Statenlid Ronald van Vugt die het, net als onze wethouder, onder de aandacht heeft gebracht van gedeputeerde Van der Maat van de provincie Noord Brabant. Van der Maat heeft het voortvarend opgepakt en aangegeven dat de provincie samen met de gemeente Werkendam de situatie gaat aanpassen. Nieuwendijk weer wordt weer wat veiliger dankzij een aantal betrokken Nieuwendijkers. Een goede zaak."

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden