Afbeelding

Lokale partijen spelen tegen G-elftal Sparta'30

Algemeen 322 keer gelezen

ANDEL • Een afvaardiging van Ideaalburg, Gemeentebelangen en Lokaalbelang speelt op donderdag 22 juni een voetbalwedstrijd tegen het G-elftal van Sparta'30.

De wedstrijd is een initiatief van Ideaalburg en de opbrengst van de wedstrijd gaat naar Stichting Voedselbank Altena. Spelers van het G-elftal gaan loten verkopen en leden van de Aalburgse partij zullen tijdens de wedstrijd de keuken bemannen en hapjes verkopen.

Rollen omgedraaid
Dj Corné van den Herik van Corné Music verzorgt de muziek en zanger Tim Schalkx komt optreden. "Vaak wordt er iets georganiseerd vóór gehandicapten. Nu worden de rollen omgedraaid", zegt Shah Sheikkariem van Ideaalburg, dat dit jaar tien jaar bestaat en zich vaker inzet voor het goede doel.

"De kans is groot dat we gaan fuseren tot een partij. Daarom gaan we vanuit onze partij nog één keer met een aantal instituten iets leuks organiseren. Doordat ook onze lokale partners uit Woudrichem en Werkendam aansluiten, zou je kunnen spreken van een onofficiële start van onze gezamenlijke partij."

Ook het G-voetbal zelf heeft belang bij deze avond. Met de voetbalwedstrijd willen Ideaalburg, Gemeentebelangen en Lokaalbelang aandacht vragen voor het voortbestaan van het G-team in Andel.

Regels
"Want een eigen G-elftal kan niet in stand gehouden worden binnen een kleine gemeente. Er is te weinig aanwas en door regels krijgen spelers allerlei beperkingen opgelegd. Zo wordt bijvoorbeeld vervoer van en naar de wedstrijden niet vergoed en sommige spelers hebben een eigen verzorger nodig. Dan wordt voetballen helemaal een kostbare aangelegenheid", legt Sheikkariem uit. "Met de wedstrijd willen we het G-voetbal in de regio een steuntje in de rug geven."

Ideaalburg, Gemeentebelangen en Lokaalbelang hebben sport hoog in het vaandel staan. Er wordt dan ook al nagedacht over hoe sport voor mensen met een beperking ook na de verkiezingen in 2018 goed kan worden vormgegeven. "Meer geld naar het G-voetbal is een optie, maar bijvoorbeeld ook de samenwerking zoeken met partijen die al subsidie krijgen en spelers zouden kunnen vervoeren."

Volgens Sheikkariem is de wedstrijd op donderdagavond 22 juni een goed voorbeeld van politieke samenwerking binnen het Land van Heusden en Altena. "Een partij uit Aalburg organiseert iets in de gemeente Woudrichem en een partij uit de gemeente Werkendam ondersteunt dit. Zo zouden projecten in de toekomst vormgegeven moeten worden."

De avond op 22 juni begint om 18.00 uur en vindt plaats bij Sparta'30. Om 19.00 uur begint de wedstrijd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Trainer van Rico Verhoeven komt naar Sportcentrum Hank, dat dit jaar 25 jaar bestaat Nieuws 13 uur geleden
• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport 15 uur geleden
• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden