Afbeelding
Foto: Teus Admiraal

Ramkraak bij juwelier in Sleeuwijk

112 1.467 keer gelezen

SLEEUWIJK • Op juwelierszaak 't Oude Schooltje in de Nieuwe Es in Sleeuwijk is afgelopen nacht een ramkraak gepleegd.

De inbrekers ramden met een gestolen auto de pui van de winkel. Er werd een grote ravage aangericht. Er zijn diverse sieraden buitgemaakt.

Het gestolen voertuig bleef achter, de daders zijn met een andere auto gevlucht. Er is nog tevergeefs door de politie naar hen uitgekeken.

Volvo
De politie kreeg om 2.00 uur een melding dat werd ingebroken in een winkel op de Nieuwe Es. Dieven hadden met een Volvo de pui aan de voorzijde van de winkel geramd. De auto, enkele maanden geleden gestolen bij een woninginbraak, bleef achter. Volgens een getuige waren er vier daders betrokken bij de inbraak. Zij hebben sieraden gestolen en zijn daarna met een andere auto gevlucht.

De politie heeft de achtergebleven gestolen auto vierkant laten takelen (op zo'n manier takelen dat eventuele sporen in en aan het voertuig niet vernietigd worden), deze wordt op sporen van de daders onderzocht. Ook in de winkel wordt vandaag een forensisch onderzoek ingesteld.

Reactie eigenaren
Via hun Facebook pagina laten winkeleigenaren Sandra en Berend weten: "Helaas zijn wij vannacht opgeschrikt door een ramkraak in onze winkel. De gevolgen zijn zodanig dat we vandaag en morgen niet open kunnen gaan. We stellen alles in het werk om u zo snel mogelijk weer van dienst te zijn. Nb: we mogen de winkel nog niet betreden, maar tot nog toe ziet het er naar uit dat alle reparatie en atelier opdrachten nog in ons bezit zijn en niet zijn weg genomen."

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden