Afbeelding
Foto: Teus Admiraal

Dominee René Wouda wint Maestro Nieuwendijk

Algemeen 1.411 keer gelezen

NIEUWENDIJK • Dominee René Wouda is de winnaar geworden van het door fanfare ONS georganiseerde Maestro Nieuwendijk-concert. 

In de tot concertzaal omgetoverde Sporthal De Iris beoordeelde een deskundige jury bestaande uit Hans Leenders, Lijn van der Wiel en Gerrit Oldenburg zijn dirigeerkwaliteiten als de beste, waarna hij uit handen van de maestro van fanfare ONS, Anneke Konings-Kros, de prachtige Maestro-trofee kreeg. 

De juryleden beoordeelden de kandidaten positief kritisch, maar altijd met een komische noot. Voorzitter Hans Leenders over de winnaar: "René, het is zeer professioneel wat je doet en technisch helemaal in orde, alleen niet te veel vissen-imitaties graag."

De 'concurrenten' Otto van Breugel, Elly Walraven, Maria den Haan en Dick Romijn volgden niet ver achter de winnaar. Ook zij leidden het orkest uitstekend en hoewel er hier en daar wel eens een maatje verdween of bij moest komen, is het orkest niet stil gevallen.

Drie stijlen door elkaar
Jurylid Gerrit Oldenburg waardeerde vooral de voor elk stuk aangepaste outfits van de kandidaten en bevestigde dit met de punten die hij gaf. "Otto, ik waardeer je outfit, maar je draagt drie stijlen door elkaar."

Het gehele concert werd door presentatoren Dick de Witte en Anneke Konings-Kros vakkundig en humoristisch aan elkaar gepraat. Het ruim 400-koppige publiek genoot ook van de filmpjes, waarin de Maestro's zichzelf aankondigden en delen van de repetities te zien waren. Zij en het orkest werden tijdens het concert tevens professioneel in beeld gebracht op een groot scherm tijdens hun optreden. 

Het tweede gedeelte stond in het teken van begeleiding van nummers met zang. Op een krachtige manier leidde Maria den Haan het orkest door 'Nobody's Wife' van Anouk, gezongen door Rosanne Pijpelink.  

Gerrit Oldenburg: "Je bent lekker streng voor het orkest, maar de volgende keer wel je armband afdoen." Dick Romijn kreeg de handen van het publiek op elkaar met de 'Johnny Jordaan Medley' met zang van Hans-Willem van Kakerken. Ook zijn knalrode kerstpak met sneeuwmannen kon de jury wel waarderen. Hans Leenders: "Kon niet beter, perfect."

Al met al kan fanfare ONS terugkijken op een zeer geslaagde avond.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 13 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 17 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden