Afbeelding

Rabobank neemt voorzorgsmaatregel in Andel

Algemeen 276 keer gelezen

ANDEL • Met de verhuizing van de geldautomaat naar supermarkt Spar in Andel wil Rabobank Altena criminelen ontmoedigen.

"Sinds vorig jaar wordt de Rabobank in toenemende mate getroffen door plofkraken of pogingen daartoe. Dit geeft veel schade en overlast", aldus Johan Verweij, directeur bij Rabobank Altena.

Alternatief
Uit een analyse van de bank is gebleken dat in Andel voorzorgsmaatregelen moeten worden getroffen, zegt een woordvoerder van Rabobank Altena. "Want deze geldautomaat is geen doelwit van een plofkraak geweest, maar diverse criteria bepalen of locaties van geldautomaten in de huidige tijd nog voldoende veilig zijn, met name voor omwonenden. Uit de analyse in Andel is gebleken dat er een alternatief moet komen."

Dat betekent dat de automaat, die nu nog 24 uur per dag beschikbaar is, vanaf medio augustus alleen bereikbaar is tijdens openingstijden van de supermarkt aan de Burgemeester van der Schansstraat. "Als Rabobank willen we graag een geldautomaat in Andel behouden", aldus Verweij.

De Andelse dorpsraad en ondernemersvereniging De Linden hebben eerder deze week een verbolgen brief naar het hoofdkantoor in Almkerk gestuurd.

Verarming
Voorzitters Frans Sterrenburg en Ad de Graaf wijzen de Rabobank erop dat het verplaatsen van de geldautomaat een 'verarming' voor het dorp is.

"Voor ons als bestuur van Dorpsraad Andel en bestuur van ondernemersvereniging De Linden een onacceptabele afbreuk aan de leefbaarheid in Andel. Uw argument, het gevaarlijk dicht bij huizen aanwezig zijn van deze pingelegenheid, kan door ons moeilijk serieus worden genomen, gezien de aanwezigheid van dezelfde mogelijkheden in ander dorpen, ook heel dicht nabij woningen of er zelfs onder. Jammer dat u het nu niet nodig vond om dit besluit te overleggen en samen te zoeken naar oplossingen."

Wanneer er meer bekend is over de exacte datum waarop de geldautomaat in Andel wordt verplaatst, worden de mensen daarover geïnformeerd, meldt de bank, die ook naar andere dorpen kijkt. "Zodra er meer bekend is over de andere geldautomaten, informeren wij de klanten en omwonenden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden