Er worden weer veel mensen verwacht tijdens het Festival Weekend.
Er worden weer veel mensen verwacht tijdens het Festival Weekend.

Woudrichem klaar voor 47e editie Festival Weekend

Algemeen 250 keer gelezen

WOUDRICHEM • Met de 47e editie van het jaarlijkse Festival Weekend staat de vesting van Woudrichem weer een gezellig hemelvaartsweekend te wachten.

Ruim 10.000 bezoekers worden verwacht van woensdag 24 mei t/m zaterdag 27 mei tijdens het 21e Woerkums kampioenschap vis bakken, jaarmarkt en kinderrommelmarkt, het Levend Museum, de eerste Dutch International Regatta en de kermis.

Op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei, zal het in de oude vestin zijn of men er nog leeft in de visserijtijd. Vis bakken op nostalgische rokende houtkacheltjes, bakstands versierd en ingericht met allerlei attributen uit de visserijtijd, optredens door visserskoren en demonstraties van met de visserij verweven oude ambachten zijn de ingrediënten voor het 21e Woerkums kampioenschap vis bakken. Om 12.30 uur zal het startsein worden gegeven, om 17.30 uur zal burgemeester Arie Noordergraaf de kampioen 2017 bekend maken en de prijzen uitreiken.

Op zaterdag 27 mei is het heerlijk vertoeven op de jaarmarkt, die voor de 47e keer zal plaats vinden. Met ruim 100 standplaatsen in alle diversiteit is de markt een van de grootste in de regio.

In en rondom het Visserijmuseum Woudrichem is op zaterdag 27 mei veel te beleven tijdens het Levend Museum en dit jaar is er voor het eerst de Dutch International St Ayles Skiff Regatta, een unieke roeiwedstrijd op de Afgedamde Maas. Het St. Ayles Skiff roeien is in 2009 door het Schotse visserij museum voor Community Building ontwikkeld. Als eerste op vaste wal in Europa roeit WSV Woudrichem met de St. Ayles Skiffs en hebben met veel succes deelgenomen aan diverse wereldkampioenschappen.

http://www.festivalweekendwoudrichem.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden