Afbeelding

Woudrichemse Kyara doet opnieuw mee aan Kippenloop

Algemeen 313 keer gelezen

WOUDRICHEM • Kyara Mikhout uit Woudrichem zal 10 juni, samen met haar ouders, meedoen aan de Kippenloop in de omgeving van Katwijk aan Zee. De opbrengst van de loop is bestemd voor het KWF Kankerfonds.

De tienjarige Kyara zal tijdens de dertiende editie van de Kippenloop 15 kilometer wandelen. "Mijn doel is om zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen voor de strijd tegen kanker."

De Kippenloop is een groot wandelevenement waaraan duizenden deelnemers uit heel het land en zelfs omringende landen meedoen. Het geld wordt gebruikt voor diverse onderzoeken in de strijd tegen kanker. Zo is er voor kinderen een onderzoeksproject over slaapproblemen tijdens en na leukemie, een ander onderzoek richt zich op een test die in bloed kiemcelkanker kan vaststellen bij, met name, jonge mannen en het derde project betreft een veelbelovend onderzoek naar behandeling van huidkanker met het eigen afweersysteem van de patiënt.

Persoonlijk
In 2007 deed Kyara al mee aan de Kuikenloop, die eerste keer in een wandelwagen. Vele deelnames aan deze loop volgden. Inmiddels doet de Woudrichemse dit jaar voor de derde keer mee aan de opvolger: de Kippenloop. Kyara doet dat niet zomaar, legt ze uit.

"Op 25 september 2003 werd mijn zusje Daimy geboren. Toen ze vijf maanden was werd er een hersentumor bij haar ontdekt. Na een zware operatie volgden er vele en zware chemokuren. Daimy heeft de strijd tegen kanker echter niet kunnen winnen en zij overleed in juni 2005. Ook mijn opa, Cees Mikhout, kreeg in 2010 kanker en overleed in 2011. Daarom wil ik, samen met mijn ouders Robert en Ella, me inzetten voor de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte. Wij weten als geen ander waarom het zo belangrijk is dat er veel en goed onderzoek gedaan wordt naar nieuwe en betere behandelmethoden."

Meer informatie of sponsoren: kyaramikhout@hotmail.com of via het formulier op www.kyaramikhout.simpsite.nl
 

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 17 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 21 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden