Afbeelding

Derde Biesbosch Challenge start in Hank

Algemeen 117 keer gelezen

HANK • De Biesbosch Challenge gaat alweer zijn derde editie in en heeft inmiddels een landelijke bekendheid. Deze derde editie vindt plaats op zondag 10 september vanuit Hank en biedt plaats aan maximaal 75 teams. Deelnemers afkomstig uit het hele gehele land gaan de uitdaging aan in en rondom het natuurgebied de Brabantse Biesbosch.

De organisatie is ook blij met de landelijke belangstelling. Deze belangstelling heeft ertoe geleid dat de Biesbosch Challenge inmiddels onderdeel is van de DARS competitie. Een landelijke competitie waaraan deelnemers meerdere adventure races volgen, daar punten mee verzamelen en meedingen naar de Nederlandse titelzegen.

De Kurenpolder
De derde editie start en finisht vanuit recreatiepark 'De Kurenpolder' in Hank. Deze nieuwe locatie maakt het mogelijk om een ander deel van de Brabantse Biesbosch te ontdekken. Het parcours voert de deelnemers door onder andere Hank, Geertruidenberg, Made, Drimmelen, Lage Zwaluwe en Werkendam. Onderweg worden diverse opdrachten uitgevoerd. Het evenement is zo gepland dat de 150 deelnemers gezamenlijke finishen tussen 16.00 en 16.30 uur.

Tijdens de races moeten teams van twee personen non stop een traject op eigen kracht afleggen, waar men onderweg natuurlijke en opgebouwde hindernissen tegenkomt. De organisatie verschaft de deelnemers een kaart met daarop ingetekend de punten waar men langs moet. De teams moeten middels navigatie zoveel mogelijk checkpoints, cp's, en verplichte punten verzamelen. Het team met de meeste cp's en de snelste tijd wint de wedstrijd.

Kaartlezen
Het spreekt voor zich dat kracht, uithoudingsvermogen, souplesse en doorzettingsvermogen nodig zijn om de finish te halen. De routekeuze van de deelnemers is overwegend vrij. Het kaartlezen is dan ook een belangrijk onderdeel omdat het een grote invloed heeft op de hoeveelheid tijd die nodig is om het parcours af te leggen.

Onderdelen in het parcours zijn: lopen, fietsen, steppen en kanoën. Meer informatie: www.biesboschchallenge.nl

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 9 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 13 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden