Afbeelding

Speciale actie voor Frans en Hannie Timmermans

Algemeen 1.002 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • De markt in Wijk en Aalburg staat zaterdag 6 mei vol met fleurige bloemen en dat voor het goede doel: 'Houd Hannie en Frans op de weg'.

Een mooie slogan om het ernstig gehandicapt echtpaar Frans en Hannie Timmermans uit het dorp financieel een steun in de rug te geven. Hun volledig aangepaste rolstoelbus is nodig aan vervanging toe; maar liefst 480.000 kilometer staat er op de teller van de zestien jaar oude bus.

Twee mensen die in een aanleunwoning wonen en leven van een uitkering moeten een hoop geld op tafel leggen voor een nieuwe bus. Financieel is dat voor Frans en Hannie niet op te brengen en daarom doen ze een beroep op de Stichting 4wheels. Die stichting zet zich in om zoveel mogelijk gehandicapte mensen, die geen gebruik kunnen maken van (deel-)taxi, een aangepast vervoermiddel aan te reiken.

Bescheiden portemonnee
Frans vertelt: "Onze gemeente wil alle aanpassingen die in de nieuwe bus voor ons nodig zijn, betalen. Mooi. De aanschaf moeten we echter zelf betalen en dat kunnen we uit onze bescheiden portemonnee echt niet betalen. We hopen daarom op de gulheid van onze medemens. Hoewel de genoemde stichting al enkele duizenden euro's bij elkaar gesprokkeld heeft, ontbreekt er nog zo'n 15.000 euro. Dat is ontzettend veel geld en wij hadden gehoopt dat bedrijven en instellingen ons massaal wilden helpen. Ruim 200 brieven heb ik rondgestuurd."

Ook de bestuursleden Christa Kolman en Katinka van Geffen zijn teleurgesteld over de marginale reacties.

"Maar wij geven de moed niet op voor Frans en Hannie en daarom organiseren we zaterdag aanstaande een bloemen- en hamburgermarkt. Komt allen, koopt massaal: dat is onze boodschap. Er zijn niet alleen prachtige bloemen te koop maar ook geurende planten, heel mooi perkgoed en bijzonder tuingoed. Aan de inwendige mens is ook gedacht: een heerlijke hamburger wordt ter plaatse bereid", vertellen ze.

"Inmiddels is er een eigentijds boeket samengesteld, speciaal voor Frans en Hannie met grote dank aan Certi Charity Boeket, A. Timmermans bv, Frank Timmermans en W. Timmermans en zn. Op de foto showen Frans en Hannie die geweldig mooie ruiker. Mogen we het zeggen: een dergelijk boeket kan iedere dag online besteld worden via certi.nl en wordt gratis door heel Nederland bezorgd. De opbrengst is voor Frans en Hannie."

Bloemen- en hamburgermarkt op de Markt te Wijk en Aalburg op zaterdag 6 mei, van 9.00 tot 17.00 uur.

http://www.stichting4wheels.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden