Afbeelding

Werkendam wil nieuwe brandweerkazerne in Dussen

Algemeen 382 keer gelezen

DUSSEN • Het Werkendamse college van B&W vraagt de gemeenteraad in te stemmen met de bouw van een nieuwe brandweerkazerne in Dussen. 

Met het nu gevraagde voorbereidingskrediet van 150.000 euro kan gestart worden met de voorbereidende werkzaamheden. De kazerne is niet geïsoleerd en voldoet niet meer aan de  geldende wet-en regelgeving op het gebied van arbogerelateerde zaken, veiligheid en de richtlijn 'Veilig en schoon werken'. 

Ook is er onvoldoende parkeergelegenheid voor de vrijwilligers.

De afschrijvingstermijn van 40 jaar is bovendien ruimschoots overschreden.

De huidige kazerne renoveren in geen optie, stelt het college. "Er moeten veel bouwtechnische aanpassingen doorgevoerd worden om de brandweerkazerne te renoveren. De kosten hiervoor zijn zo hoog dat dit niet rendabel is. Daarnaast worden enkele praktische problemen, zoals het parkeerprobleem, niet opgelost met renovatie."

Het is de bedoeling dat de nieuwe brandweerkazerne op dezelfde locatie gebouwd wordt als de huidige kazerne.

Traject
Met het voorbereidingskrediet kan een zorgvuldige voorbereiding plaatsvinden en kunnen alle bouwkundige en inkooptechnische stappen worden uitgewerkt. Er wordt uitgegaan van een doorlooptijd van drie jaar.  

In het kader van de gemeentelijke herindeling moet voor deze nieuwbouw ook toestemming gevraagd worden aan de gemeenteraden in Aalburg, Woudrichem en aan de provincie Noord-Brabant.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden