Afbeelding

CDA Aalburg: 'Actieve rol gemeente bij komst haven'

Algemeen 190 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • De Aalburgse CDA-fractie wil dat het gemeentebestuur een actieve rol aanneemt bij de plannen voor een insteekhaven op de locatie van de huidige jachthaven in Waalwijk.

Die oproep doet de partij in schriftelijke vragen aan het college. Als het aan fractievoorzitter Arno Bouman ligt moet Aalburg betrokken worden bij de planvorming en moeten ook de dorpsraden van Drongelen, Genderen, Eethen, Babyloniënbroek en Meeuwen betrokken én op de hoogte gehouden worden. "Er zijn signalen dat dit nu onvoldoende gebeurt", stelt Bouman. ""Op dit moment zijn we als gemeenteraad, maar ook als dorpsraden afhankelijk van berichtgeving uit de media."

Zelf uitgezocht
Dat terwijl het juist lijkt dat de dorpsraden aardig op de hoogte zijn van wat er in Waalwijk gebeurt. "Dat is ook zo", beaamt Gerwin Vos van de dorpsraad in Drongelen. "Maar dat hebben we voornamelijk zelf uitgezocht. Nu de plannen concreter worden is het belangrijk dat we geen stappen missen. Die oproep van het Bouman is dus goed."

Vos maakte zich eerder al hard voor duidelijkheid voor de inwoners van Aalburg over de gevolgen van de komst van een overslaghaven aan de overkant van de Bergsche Maas. Eind maart sprak hij nog in bij een discussieavond over de nieuwe aanbesteding van de haven.

Daarna werd er volgens hem meerdere keren geschoven met wanneer het onderwerp op de Waalwijkse raadsagenda zou komen. "Dat is een beetje vreemd gelopen. Daar moeten we zelf achteraan, maar voor ons is het veelal ook vrije tijd die we erin steken. We zijn niet direct ontevreden, maar we zouden wel graag meer de vinger aan de pols willen."

Bezwaarprocedures
Als de dorpsraden in het voortraject actiever betrokken worden kan dat volgens Vos en Bouman ervoor zorgen dat bezwaarprocedures uiteindelijk niet nodig zijn. Het Aalburgse CDA wacht voor nu eerste even de antwoorden van het college af. Ondertussen worden wél de partijgenoten in de gemeenteraad van Waalwijk benaderd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 22 uur geleden
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Poging tot pinpasfraude bij 90-jarige vrouw uit Hank: twee aanhoudingen 112 gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden