Afbeelding

Belg aangehouden bij grote controle op A27

112 381 keer gelezen

NIEUWENDIJK • Tijdens een grote actie van de politie, de Belastingdienst, de douane, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, Rijkswaterstaat en specialistische verkeersregelaars werd dinsdag onder meer een 38-jarige Belg aangehouden, die drie kilo amfetamine vervoerde en bijna 5000 euro aan contant geld bij zich had. De verdachte was net vrij na tien jaar gevangenisstraf.

De grote verkeerscontrole werd gehouden op parkeerplaats de Keizer, langs de A27, en was vooral gericht op het tegengaan van mobiel banditisme.

De 38-jarige Belg werd aangehouden voor witwassen en het vervoeren van een handelshoeveelheid harddrugs. De drugs, drie kilo amfetamine, werd in de auto aangetroffen dankzij een getrainde hond van de Douane. De verdachte vertelde dat hij net een maand vrij was. Hij had vanwege een drugszaak tien jaar gevangenisstraf uitgezeten in België.  

Bulgaar
Een 44-jarige Bulgaar werd eveneens aangehouden, omdat hij nog gezocht werd voor dna-afname. Er werden bij vier automobilisten gebruikershoeveelheden hennep in beslag genomen Daarnaast is er een paar duizend euro aan openstaande boetes geïnd. Er werden dertien bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor het rijden over de vluchtstrook (3), verlopen APK-keuring (2) en gladde banden (3).

Deurwaarders van de Belastingdienst lieten 60 keer beslag leggen op auto's, 30 van die auto's werden ook daadwerkelijk getakeld. Er werd 55.300 euro betaald, voornamelijk met pin en internetbankieren. De afdeling autoheffingen van de Belastingdienst heeft zeven naheffingen geheven á 1500 euro aan bestuurders, omdat ze ten onrechte met een buitenlands kenteken reden.

Met ANPR-apparatuur (Automatic Nummerplate Registration) werden kentekens van 24.000 auto's gescand. Daarvan werden er 114 uitgebreid gecontroleerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden