Afbeelding

Brede school Sleeuwijk heet 'De Esdoorn'

Algemeen 839 keer gelezen

SLEEUWIJK • De brede school in Sleeuwijk krijgt de naam 'De Esdoorn'.

Dat hebben de partners, die straks hun intrek nemen in het in aanbouw zijnde gebouw, besloten. Via een brief werden ouders, kinderen en medewerkers van De Verschoorschool, De Morgenster, Trema en de Bibliotheek CultuurPuntAltena gevraagd om mee te denken over een naam voor het gebouw van de brede school.

25 namen
Door jong en oud werden in totaal 25 namen ingezonden. Daar zaten originele, minder originele en creatieve namen bij. Angela den Hartog, ouder van twee kinderen die hier later dit jaar naar school gaan, bedacht de winnende naam. De naam De Esdoorn sprak de toekomstige gebruikers aan door de combinatie van eenvoud en symboliek. De Esdoorn is een voor de hand liggende naam. De brede school ligt namelijk aan de Esdoornlaan. Hierdoor zal de naam snel ingeburgerd zijn, is de verwachting.

Tegelijkertijd heeft de esdoorn ook een mooie symbolische betekenis, zo laten de partners weten. "Een boom die staat voor groei en ontwikkeling. De groei en ontwikkeling van kinderen staan straks centraal in De Esdoorn. Door samenspel van de wind en de zogenaamde 'helikopters' verspreidt de esdoorn zijn zaden. Datzelfde samenspel vindt plaats tussen de partners binnen de brede school om de kinderen voor te bereiden op de toekomst."

Als alles volgens planning verloopt, kunnen kinderen en medewerkers van de scholen, kinderopvang en de bibliotheek in oktober gebruik maken van De Esdoorn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden