Afbeelding
Foto: Teus Admiraal

Bijtelskil maakt zich op voor nieuw zwemseizoen

Algemeen 361 keer gelezen

SLEEUWIJK • Zwembad Bijtelskil in Sleeuwijk is volop in voorbereiding voor een nieuw zwemseizoen.

Momenteel wordt met behulp van een grote groep vrijwilligers hard gewerkt om het zwembad gereed te maken voor de ontvangst van bezoekers. De bassins worden schoongemaakt en het terrein en de gebouwen krijgen een opknap- en schoonmaakbeurt. Hierna worden de baden gevuld en verwarmd en is het bad klaar om de bezoekers te verwelkomen. 

Het zwemseizoen 2017 start dit jaar al op 24 april. Vanaf 6.30 uur kunnen de baantjestrekkers terecht en ook de zwemlessen beginnen al in de laatste week van april. Op woensdag 5 en donderdag 6 april is het zwembad open voor de aanschaf of verlenging van abonnementen. Tijdens deze voorverkoopdagen kan ook nog ingeschreven worden voor de zwemlessen. Na 6 april wordt een toeslag op de abonnementsprijs in rekening gebracht. 

Als gevolg van een onderzoeksopdracht naar de toekomst van de zwembaden in de gemeente Werkendam leek zwembad Bijtelskil in het afgelopen jaar in zwaar weer te verkeren. Hoewel het onderzoek aantoonde dat zowel Werkendam als Sleeuwijk beschikt over een zeer goed functionerend zwembad, dat van groot maatschappelijk belang is, werd tóch een zware bezuinigingsopdracht opgedragen aan de stichtingen van beide baden.

In feite betekende deze bezuiniging dat één van de baden zou moeten sluiten in 2019. Gelukkig zijn er inmiddels stappen gezet om dit gevaar te keren, maar het is onvermijdelijk dat er een aantal zaken in de bedrijfsvoering van het zwembad gaat veranderen. Om beide baden open te houden wordt van de zwembadbesturen een uiterste inspanning gevraagd om tot de gewenste bezuiniging te komen.

Vragen
Behalve naar de tarieven zal ook naar onrendabele openingsuren en de seizoensduur gekeken worden. Tijdens het zwemseizoen 2017 worden zoveel mogelijk aspecten hieromtrent geïnventariseerd. Het publiek zal daarbij betrokken worden, doordat het personeel af en toe wat vragen zal stellen en naar meningen vragen.  Dit alles met als doel om veranderingen zo min mogelijk ten koste te laten gaan van de goede kwaliteit van de diensten en de goede infrastructuur van het zwembad en daardoor vraaguitval te voorkomen, zo laat het zwembad weten. 

Om de communicatie met de bezoekers te intensiveren en versoepelen investeert het zwembad momenteel in eigentijdse digitale systemen om simpele betalingsmethoden in te voeren en u tijdig te informeren over bijvoorbeeld selectieve openstelling, evenementen, speciale acties en dergelijke via sociale media, de website en mobiele app die gratis te downloaden is. Met ingang van het nieuwe seizoen is ook gratis wifi voor de zwembadbezoekers beschikbaar. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden