Virtus heeft vorm op tijd teruggevonden

Sport 104 keer gelezen

WERKENDAM • De basketballers van Virtus hebben net op tijd hun vorm van de eerste zes maanden van de competitie teruggevonden. In de topper tegen Wyba werd het zaterdag 73-58 voor de Werkendammers.

Coach Edwin Dekkers had zijn spelers in het veld opdracht gegeven om de gevaarlijke schutter van Wyba Corstiaan Kan uit de wedstrijd te houden. Deze speler is één van de topscorers in de competitie met gemiddeld 25 punten. Het lukte Virtus voortreffelijk om via een heel goed afgestemde teamdefense op Kan zijn scoringsdrift in te tomen. In de gehele wedstrijd maakte hij slechts elf punten.

Impuls
Dit gegeven bleek gedurende de wedstrijd een sterke impuls voor de thuisploeg. Virtus liet prima opgezette aanvallen zien en scoorde regelmatig. Na het eerste kwart leidde Virtus met 21-18. Door een 6-10 run van de bezoekers kwamen zij in het tweede kwart op voorsprong: 27-28. De Crosser hield angstvallig haar adem in, maar kon weer opgelucht adem halen toen Virtus een run neerzette van 9-0.

De ruststand werd daardoor 45-34. Coach Dekkers liet duidelijk merken erg blij te zijn met deze hoge ruststand.

Matig
Het derde kwart liet van twee kanten matig basketbal zien: veel balverlies, turn-overs en missers. De wedstrijd zakte naar een matig niveau. Gelukkig voor de thuisploeg deelde de bezoekers mee in de malaise. Na het derde kwart was er niet veel veranderd in de onderlinge situatie: 54-44.

In het laatste kwart stelde Virtus meteen orde op zaken en liep via enkele heerlijke fast-breaks uit naar 62-44. Wyba gaf zich gewonnen. Door deze comfortabele voorsprong kregen alle spelers speelminuten en tot grote vreugde van het publiek wisten zij allemaal het netje te vinden. De eindstand werd uiteindelijk 73-58.

Door dit resultaat blijft Virtus in ieder geval mede-koploper.

Wedstrijd om de titel
Alsof het zo heeft moeten zijn speelt Virtus aanstaande de uitwedstrijd tegen die andere koploper: Attacus uit Veghel. De inzet is een eventueel kampioenschap en de deelname aan de play-offs. Bij verlies dreigt Virtus alles mis te lopen. Is het verlies met minder dan negen punten en verliest Attacus dan de laatste wedstrijd, dan is er toch feest in Werkendam. Bij winst is Virtus spekkoper en dan hebben de Werkendammers in de laatste thuiswedstrijd alles nog in eigen hand.

Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 18 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 21 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25